3 évnél régebbi cikk

Stílusosan búcsúzott az operatív törzs: összegyűjtöttük a legjobb mémeket
Stílusosan búcsúzott az operatív törzs: összegyűjtöttük a legjobb mémeket

Nem lesz több napi tájékoztató, ezért az operatív törzs tagjai megköszönték mindenki, köztük a mémgyárosok a munkáját is, amelynek apropóján összegyűjtöttük a legjobb velük kapcsolatos mémeket.

A koronavírus-járvány, a kijárási korlátozás életbe lépésével párhuzamusan az operatív törzs napi tájékoztatója a mindennapjaink részévé vált. Ezzel párhuzamosan az online térben is el kezdtek terjedni a velük kapcsolatos mémek.

Tamás Ildikó néprajzkutató az ezzel kapcsolatos elemzésében úgy vélekedett, hogy a jelenség nem meglepő, hiszen járványfolklór sztárjainak mémesedésének oka az eseményekhez való kapcsolódásuk.

"Ebből a szempontból érthető, hogyan lettek az internetes folklór központi karaktereivé a koronavírus terjedése elleni intézkedések emblematikus szereplői, mint Győrfi Pál (az Országos Mentőszolgálat szóvivője) és Müller Cecília (országos tisztifőorvos, a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tagja)." - írta a kutató.

A mémgyűjtemény a járvány kirobbanása óta óriásira duzzadt, összegyűjtöttük a legjobbakat.

 

Minimál stílusú kaspó teljes áron

Akciós már a kaspó

Egy izgalmas képregény

Még egy kis Family Guy is befigyelt...

Ha unatkoznánk otthon

A mémekre az operatív törzs többször is reagált. Egyik alkalommal Gál Kristóf rendőrségi szóvivő kezében is volt egy kifestő.

A szerdai alkalommal úgy búcsúztak el, hogy megköszönték mindenki, köztük a mémgyárosok munkáját is. Az évadzáró a statisztikákon túl, nemvárt fordulatot hozott. Kiderült, hogy Müller Cecíliának nem volt stylistja. Az országos tisztifőorvos minden nap a saját ruhatárából öltözködött.

Borítókép: koronavirus.gov.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek