3 évnél régebbi cikk

Miért került kordon a gárdonyi szabadstrandra?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/L. Simon László
Miért került kordon a gárdonyi szabadstrandra?

Tíz napja szeli át kordon a gárdonyi szabadstrandot, a kerítés miértjéről sem az árusok, sem a helyiek nem kaptak tájékoztatást.

„Zavar, nagyon zavar!" - röviden és tömören ez a strandolók és az itt élők véleménye a gárdonyi szabadstrandon felhúzott kordonról, amely tíz napja szeli át a partot, és amelynek funkciója továbbra sem tisztázott.

Mindössze egy A/4 papír méretű figyelmeztetés van rajta, melyen az áll: építési terület!

Csakhogy ezen a részen már korábban megtörténtek a partot érintő rekonstrukciós munkálatok, a kordon pedig ezek végeztével, a meleg beköszöntével került a strandra.

"Az emberek álltak családokkal, gyerekekkel, nézték, hogy most mi lesz? Szerettek bemenni a tóba…" - írta le az első döbbenetet Virány Attila, aki maga is gárdonyi lakos.

Végül aztán a helyiek megnyitották a kordont, és most egy nyíláson keresztül járva fürdenek a szabadstrandon, amely a környéken az egyetlen, ami ingyenes, árnyékos és a kicsiknek is alkalmas fürdőzési lehetőséget kínál.

„Mindenki próbált hétvégén a kordon mögé menni, de nagyon rossz, hogy nem lehet átlátni rendesen. Zavaró” - mesélte ottjártunkkor Farkas Fanni, aki rendszeresen látogatja a strandot.

Hogy mért került szabadstrandra a kordon, és mi lesz a további sorsa, arról sem a bérleti díjat fizető helyi árusok, sem pedig a gárdonyiak nem kaptak tájékoztatást.

"Próbáltam a Városházát felhívni, és valamilyen információt kérni, mert most jönnek vendégeink, ott is két kisgyerek lesz. És ez a hely ugye abszolút ideális gyerekes családoknak, mert  - tudtommal - ez az egyik legjobb ilyen szabadstrand. Semmilyen felvilágosítást nem tudtak adni, azt mondták, hogy nem tudják, hogy mért van kordon" -  mondta el Virány Attila.

Ugyanakkor a strandon felreppent a szóbeszéd, az önkormányzat azért helyezte ki a kordont, mert a későbbiekben a partszakaszt nem akarja szabadstrandként üzemeltetni.

A pletykának alapot adhat az is, hogy a térség országgyűlési képviselője, L. Simon László is megnyilvánult már az ügyben. Közösségi oldalán azt írta, nem érti, miért nem bontották el a kerítést, (…) melynek helyben hagyására az sem mentség, hogy az önkormányzat hivatalosan nem akarja a partszakaszt strandnak minősíteni.

A kordon kapcsán szerettünk volna kérdéseket feltenni a város polgármesterének is, ám Tóth István többszöri megkeresésünkre sem reagált, így a kérdés továbbra is nyitott:

Miért került kordon a gárdonyi szabadstrandra?
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek