3 évnél régebbi cikk

Vonzóvá kell tenni a külföldi befektetők számára a nagyvárosokat - második ülésnapját tartotta Székesfehérváron a Megyei Jogú Városok Szövetsége
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Áron Facebook oldala
Vonzóvá kell tenni a külföldi befektetők számára a nagyvárosokat - második ülésnapját tartotta Székesfehérváron a Megyei Jogú Városok Szövetsége

Folytatódott pénteken a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése Székesfehérváron. A résztvevő polgármesterek, alpolgármesterek a középtávú gazdaságfejlesztési és beruházás-ösztönzési lehetőségekről hallottak előadást, valamint a városok felkészüléséről a 2010-2027-es fejlesztési időszakra. Ugyancsak téma volt a bankszektor és az önkormányzatok szerepe a gazdaság újraindításában.

A közgyűlés második napján Magyar Levente, miniszterhelyettesi feladatokat ellátó külügyi államtitkár előadásában elhangzott, a dinamikus gazdasági növekedést törte meg a járvány. Elsődleges törekvés, hogy minél egységesebbek legyenek a külföldi befektetések az ország területén, a legszegényebb megyékben is valósuljon meg beruházás.

"Mi akkor tudunk segíteni, és akkor tudjuk részesíteni a városokat abból az évi 1000-1500 milliárd forintnyi fejlesztésből, ami az országba érkezik, ha van ennek helyben professzionális fogadó készsége egy profi befektető csapat révén, ezeknek a kiépítését is kértem." - fogalmazta meg Magyar Levente.  

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, nemcsak bevonzani, hanem megtartani is szükséges a külföldi befektetőket.

"Azok a programok, amik az elmúlt években elindultak kormányzati támogatásként, azok abszolút támogatták ezeket a befektetéseket.  - mondta.  - A mi esetünkben már nem új befektetők érkezése kellett, hogy legyen, hanem hogy a meglévő nagy befektetőket, amivel az ország egyik legfontosabb gazdasági centruma ez a környezet, tudjuk megerősíteni és rávenni arra, hogy az új beruházásaikat is Székesfehérvárra hozzák, akár a vállalatcsoportokon belüli versenyek megnyerésével is."


A polgármester hozzátette, a mostani gazdasági helyzetben hozott támogatási formák számos székesfehérvári és megyei középvállalat működésében jelentenek segítséget.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek