3 évnél régebbi cikk

Nincs gázellátás a Ráchegy egy részén
·Híreklezárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Televízió
Nincs gázellátás a Ráchegy egy részén
·Híreklezárás·Utolsó frissítés: undefined

Szünetel a gázellátás néhány száz ügyfélnél, a problémát egy vízvezeték sérülése okozta a Bánáti utcában. Az E.ON a Fejérvízzel közösen dolgozik a hiba elhárításán, emiatt a következő néhány napban az Adonyi úton félpályás forgalomkorlátozás várható.

Székesfehérváron a 62-es út bevezető szakaszának környékén, a Bánáti, Újlaki, Melencei, Bem József, Abatini, Erzsébet, Óbecsei, Bácskai, Szabadkai, Újvidéki, Kikindai utcákban, valamint az Adonyi út Becskereki utcáig eső részén és a Zentai utca 25-től a Seregélyesi útig néhány száz ügyfélnél jelenleg szünetel a gázellátás - tájékoztatott hétfőn közleményben az E.ON.

A bejelentést követően az E.ON munkatársai azonnal a helyszínre siettek és még vasárnap megkezdték a hiba keresését a környéket ellátó gázvezetéken. Mára kiderült: a problémát egy vízvezeték sérülése okozta a Bánáti utcában. 

A környéken lakóknak (van, ahol már szombat óta) sok kellemetlenséggel jár maga a szolgáltatás hiánya, de az ehhez kapcsolódó munkálatok is. "Vasárnap reggel jelentettem, aztán délután jött egy markoló, felásták a gödröt, elvágták a gázcsövet. Azóta víz folyik belőle - minden éjszaka szivattyúval légtelenítik és engedik ki a vizet a csatornába" - meséli Kovács Tibor. Mint mondja,a munkálatok miatt két napja nem tudnak pihenni. "Este tízkor becsöngettek, hogy éjjel szivattyúzni fognak. Buszon dolgozom; kialvatlanság lesz belőle."

Németh Editék életét is megnehezíti ez a helyzet, elmondta, hogy nem tudnak főzni, sem mosakodni rendesen: "Egész éjjel alig bírunk aludni, mert óránként beindul a szivattyú. Nem lehet pihenni most már két napja."

Patócs Renáta, az E.ON szóvivője időközben arról számolt be, hogy megtalálták a hiba okát.

A gázvezeték meghibásodását egy bekötő vízvezeték sérülése okozta a Bánáti utcában. Ennek következtében nagy mennyiségű víz került a környékbeli utcákat ellátó gázvezetékbe. Az E.ON szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen a Fejérvíz munkatársaival közösen a hiba javításán. Számos helyen már sikerült helyreállítani a gázszolgáltatást és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a még érintett ügyfeleknél minél előbb újra zavartalan legyen a gázellátás.

A szivattyúzásra és az ebből fakadó kellemetlenségre kitérve elmondta: "A szakemberek a vízvezeték sérülése miatt folyamatosan ürítik a vizet a vezetékekből - hiszen ez a nagy mennyiségű víz okozta a gázellátás szünetelését. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hibát mielőbb javítsák és az érintett ügyfeleknél újra vartalan legyen a gázellátás. Ehhez az ügyfelek türelmét és megértését kérik."

A hiba feltárása miatt a következő néhány napban az Adonyi úton félpályás forgalomkorlátozás várható, a Seregélyes felől érkezők az Adonyi útra jobbra nem tudnak behajtani a kedd reggeli óráktól.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek