3 évnél régebbi cikk

Fehérváron is készülnek a rajtra a nagy visszatérők a női kézilabdában
·Hírekkézilabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Nagy Gergő / Alba FKC Facebook
Fehérváron is készülnek a rajtra a nagy visszatérők a női kézilabdában
·Hírekkézilabda·Utolsó frissítés: undefined

Az Alba FKC több játékosa is egyéves kihagyás után készül visszatérésre, ketten anyai örömök után, ketten viszont súlyos sérülést követően léphetnek újra pályára a hazai pontvadászatban.

A MOL Fehérvár FC után hamarosan újabb fehérvári csapat kezdi meg szereplését sportága legmagasabb osztályában: az Alba FKC szeptember első hétvégéjén az MTK otthonában rajtol a pontvadászatban.

Mondhatjuk, több szempontból is a nagy visszatérések szezonja lehet a 2020/2021-es idény. Egyrészt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt előző idény után újra életre kelhet a hazai kézilabdaszezon. Másrészt az Alba hosszú évek után térhet vissza ismét a nemzetközi kupasorozatok mezőnyébe. Harmadrészt pedig több játékos is egyéves kihagyás után léphet ismét pályára tétmérkőzésen.

Szabó-Májer Krisztina és Temes Bernadett anyai örömök miatt hagyta ki a 2019/2020-as szezont, most azonban, immár édesanyaként visszatérhetnek az Albába. Esetükben Szabó-Májer Krisztina az, aki akár már az első fordulóban lehetőséget kaphat, míg a csapattal közös munkát később kezdő Temes Bernadett valószínűleg néhány forduló után öltheti újra magára az Alba mezét.

Egészen más Afentaler Sára és Varga Emőke esete, akik tavaly nyáron szenvedtek súlyos sérülést. A felépülésre teljesen ráment a legutóbbi szezon, most azonban úgy tűnik, eljöhet az idő a visszatérésre. Mindkét játékos végigdolgozta a felkészülést, elmondásuk szerint korábbi sérülésük már a múlté.

- Nagyon jó újra a pályán lenni, vártam már ezt a pillanatot! Érdekes, hogy nagyon természetesnek érzem, hogy újra játszhatok, pedig hosszú kihagyás van mögöttem. Sorra játsszuk az edzőmérkőzéseket, de én ennek nagyon örülök, szükségem van ezekre a játékpercekre, hogy formába lendüljek. Egy ilyen sérülés után sosem zökkenőmentes a visszatérés, de biztosnak és jónak érzem a térdem – árulta el Afentaler Sára, aki itt gyorsan le is kopogja az állán az elhangzottakat. – Viszont rengeteget kell még dolgoznom ahhoz, hogy visszanyerjem a sérülésem előtti formámat.

- Fantasztikus újra a csapat tagjaként részt venni az edzéseken és a meccseken. Nagyon hosszú volt ez az egy év, de megérte várni és csinálni a rehabilitációt, mert most nagyon boldog vagyok, élvezem az összes pályán töltött percet. A lábam tökéletes (ezen a ponton Varga Emőke is gyorsan lekopogja a mondatot), bírja a terhelést, mindent teljes intenzitással tudok csinálni. Néha érzem, hogy jobban elfárad egy-egy edzés vagy meccs végén, de ez egy év kihagyás után természetes dolog, meg kell még erősödnie. Az elmúlt egy évben voltak mélypontjaim, amikor egyszerűen nem láttam, hol a vége ennek a sérülésnek, aztán bejött a karantén is, ami szintén meghosszabbította a kihagyást, de szerencsére sikerült ezeken a pillanatokon átlendülnöm.

Az Alba FKC a legutóbbi szezonban hadilábon állt a sérülésekkel, sajnos ezek most sem kerülik el a csapatot. A Mosonmagyaróvár elleni felkészülési mérkőzésesen a fiatal irányító, Rózsás Josephine sérült meg, erről így mesélt a klub honlapján:

- A Mosonmagyaróvár elleni meccs első félidejében történt, hogy mentem cselezni, és amikor az egyik védőt megvertem, ő rálökött a másik óvári védőjátékosra, kettejük közé húztam a kezem, és úgy rántottak le. A könyököm fölé érkeztem a földre, és ezáltal a felkarcsontom ugrott ki a helyéről, melyet a kórházban sikerült visszatenni, miután mentővel rögtön odaszállítottak. Gipszsínt kaptam, jelenleg az MR eredményét várom, ami kedden lesz meg. A kontrollröntgen alapján már a helyén volt az ízületem, úgyhogy hála Istennek nincs erős fájdalmam. Kezelem, gyulladáscsökkentőt szedek rá, amit tudok, mindent megteszek a gyógyulás érdekében.

Hogy mennyit kell kihagynia a fiatal irányítónak, még kérdéses, az azonban tény: a csapat nélküle kezdi a felkészülés utolsó szakaszát, majd szeptember elején a 2020/2021-es szezont.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek