Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Fehérváron is készülnek a rajtra a nagy visszatérők a női kézilabdában

Fehérváron is készülnek a rajtra a nagy visszatérők a női kézilabdában
Hosszú ideig sérüléssel küzdő játékosok a visszatérést az Albánál (Fotó: Nagy Gergő / Alba FKC Facebook)

Az Alba FKC több játékosa is egyéves kihagyás után készül visszatérésre, ketten anyai örömök után, ketten viszont súlyos sérülést követően léphetnek újra pályára a hazai pontvadászatban.

A MOL Fehérvár FC után hamarosan újabb fehérvári csapat kezdi meg szereplését sportága legmagasabb osztályában: az Alba FKC szeptember első hétvégéjén az MTK otthonában rajtol a pontvadászatban.

Mondhatjuk, több szempontból is a nagy visszatérések szezonja lehet a 2020/2021-es idény. Egyrészt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt előző idény után újra életre kelhet a hazai kézilabdaszezon. Másrészt az Alba hosszú évek után térhet vissza ismét a nemzetközi kupasorozatok mezőnyébe. Harmadrészt pedig több játékos is egyéves kihagyás után léphet ismét pályára tétmérkőzésen.

Szabó-Májer Krisztina és Temes Bernadett anyai örömök miatt hagyta ki a 2019/2020-as szezont, most azonban, immár édesanyaként visszatérhetnek az Albába. Esetükben Szabó-Májer Krisztina az, aki akár már az első fordulóban lehetőséget kaphat, míg a csapattal közös munkát később kezdő Temes Bernadett valószínűleg néhány forduló után öltheti újra magára az Alba mezét.

Varga Emőke nem tagadja, akadtak mélypontok az elmúlt egy esztendőben (Fotó: Nagy Gergő / Alba FKC Facebook)
Varga Emőke nem tagadja, akadtak mélypontok az elmúlt egy esztendőben (Fotó: Nagy Gergő / Alba FKC Facebook)

Egészen más Afentaler Sára és Varga Emőke esete, akik tavaly nyáron szenvedtek súlyos sérülést. A felépülésre teljesen ráment a legutóbbi szezon, most azonban úgy tűnik, eljöhet az idő a visszatérésre. Mindkét játékos végigdolgozta a felkészülést, elmondásuk szerint korábbi sérülésük már a múlté.

- Nagyon jó újra a pályán lenni, vártam már ezt a pillanatot! Érdekes, hogy nagyon természetesnek érzem, hogy újra játszhatok, pedig hosszú kihagyás van mögöttem. Sorra játsszuk az edzőmérkőzéseket, de én ennek nagyon örülök, szükségem van ezekre a játékpercekre, hogy formába lendüljek. Egy ilyen sérülés után sosem zökkenőmentes a visszatérés, de biztosnak és jónak érzem a térdem – árulta el Afentaler Sára, aki itt gyorsan le is kopogja az állán az elhangzottakat. – Viszont rengeteget kell még dolgoznom ahhoz, hogy visszanyerjem a sérülésem előtti formámat.

- Fantasztikus újra a csapat tagjaként részt venni az edzéseken és a meccseken. Nagyon hosszú volt ez az egy év, de megérte várni és csinálni a rehabilitációt, mert most nagyon boldog vagyok, élvezem az összes pályán töltött percet. A lábam tökéletes (ezen a ponton Varga Emőke is gyorsan lekopogja a mondatot), bírja a terhelést, mindent teljes intenzitással tudok csinálni. Néha érzem, hogy jobban elfárad egy-egy edzés vagy meccs végén, de ez egy év kihagyás után természetes dolog, meg kell még erősödnie. Az elmúlt egy évben voltak mélypontjaim, amikor egyszerűen nem láttam, hol a vége ennek a sérülésnek, aztán bejött a karantén is, ami szintén meghosszabbította a kihagyást, de szerencsére sikerült ezeken a pillanatokon átlendülnöm.

Ezúttal Rózsás Josephine dőlt ki (Fotó: Nagy Gergő / Alba FKC Facebook)
Ezúttal Rózsás Josephine dőlt ki (Fotó: Nagy Gergő / Alba FKC Facebook)

Az Alba FKC a legutóbbi szezonban hadilábon állt a sérülésekkel, sajnos ezek most sem kerülik el a csapatot. A Mosonmagyaróvár elleni felkészülési mérkőzésesen a fiatal irányító, Rózsás Josephine sérült meg, erről így mesélt a klub honlapján:

- A Mosonmagyaróvár elleni meccs első félidejében történt, hogy mentem cselezni, és amikor az egyik védőt megvertem, ő rálökött a másik óvári védőjátékosra, kettejük közé húztam a kezem, és úgy rántottak le. A könyököm fölé érkeztem a földre, és ezáltal a felkarcsontom ugrott ki a helyéről, melyet a kórházban sikerült visszatenni, miután mentővel rögtön odaszállítottak. Gipszsínt kaptam, jelenleg az MR eredményét várom, ami kedden lesz meg. A kontrollröntgen alapján már a helyén volt az ízületem, úgyhogy hála Istennek nincs erős fájdalmam. Kezelem, gyulladáscsökkentőt szedek rá, amit tudok, mindent megteszek a gyógyulás érdekében.

Hogy mennyit kell kihagynia a fiatal irányítónak, még kérdéses, az azonban tény: a csapat nélküle kezdi a felkészülés utolsó szakaszát, majd szeptember elején a 2020/2021-es szezont.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár