3 évnél régebbi cikk

Auchan-körforgalom: a gazdasági kabinet a héten döntést hozhat a források kiutalásáról
Auchan-körforgalom: a gazdasági kabinet a héten döntést hozhat a források kiutalásáról

Székesfehérvár legterheltebb csomópontjának modernizálásában fontos döntést hozhat meg a héten a gazdasági kabinet. Az Auchan-körforgalom átépítésének tervei márciusban készültek el és akkor indult el az engedélyeztetésük.

Ez megoldást jelenthetne az Auchan-körforgalomnál rendszerint kialakuló óriási forgalom elvezetésére, illetve a torlódás miatti állandó balesetveszélyes helyzetekre is. Állami beruházásban valósulhat meg a fejlesztés. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Fehérvár Televízió kérdésére elmondta: a gazdasági kabinet a héten tárgyal a források kérdéséről.

– A közlekedést felügyelő minisztériummal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal folyamatosan egyeztetünk erről a kérdésről. A héten a gazdasági kabinet tárgyalni fogja a forrás kérdését, hiszen abban mindenki egyetért, hogy meg kell csinálni, így gyorsan kell rá pénzügyi forrás. A tervek elkészültek, az engedélyezés folyamatban van ezután közbeszerzést kell kiírni és utána végre kell hajtani a az építkezést. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium össze is állította, hogy milyen pénzügyi fedezetre van szükség. Első körben 800 millió forintra, majd utána körülbelül egy két-két és fél milliárd forintra. A Külügyminisztérium részéről támogatjuk az ITM-et ebben a törekvésben, és remélhetően a héten a gazdasági kabinet már döntést tud hozni a források kiutalásáról – mondta el Szijjártó Péter.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek