3 évnél régebbi cikk

Siker! Taroltak a Fejér megyei éttermek az Étterem Hét versenyén
·Gasztroétterem·Utolsó frissítés: undefined
Siker! Taroltak a Fejér megyei éttermek az Étterem Hét versenyén
·Gasztroétterem·Utolsó frissítés: undefined

A csóri Fiastyúk Udvarház első helyezést ért el országos prémium kategóriában, a fehérvári 67Sigma Étterem pedig az országos exkluzív kategóriában a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Október 9-18. között az XIX. DiningCity Országos Étterem Hét alkalmával összesen 134 résztvevő étteremben próbálhattak ki a vendégek különleges, háromfogásos menüajánlatokat, a résztvevők közül pedig 3394-en küldték el véleményüket a DiningCity étteremajánló weboldalára. A beérkező eredmények alapján hirdették aztán ki az Étterem Hét legjobb éttermeit, ahol a Fejér megyei vendéglátók taroltak.

A csóri Fiastyúk Udvarház országos prémium - azaz 4900 forintos menü - kategóriában első helyezést ért el, amellyel megelőzte a miskolci Öreg Miskolcz Éttermet, valamint a hajdúszoboszlói Mirage Étterem és Kávézót is.

„Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el az elért helyezésünk különösen annak fényében, hogy az idei, 2020-as évben vettünk részt először az Országos Étterem Héten. Köszönettel tartozunk a vendégeinknek, akik bizalmat szavaztak a fiatal, alig egy éve működő éttermünknek és a konyha alapját képező biogazdaságunknak.

Ezt az eredményt nem érhettük volna el a remek konyhai csapatunk nélkül, így hálás köszönettel tartozunk minden kollégánknak, különösen Krizsán Gábor executive chefnek és Jancsek Péter séfhelyettesnek, akik nemcsak a szakmai tudásuk legjavát adják bele nap mint nap minden egyes felszolgált fogásba, hanem szívvel-lélekkel, a friss, kifogástalan minőségű alapanyagok iránti elkötelezettséggel, példamutató szakmai alázattal fordulnak a hivatásuk felé.

Az ő érdemük is, hogy a vendégeink jó része hamar visszatérő vendég lett, s egyre többen kezdik újra értékelni a hagyományos, helyben megtermelt bio alapanyagokra épülő, igényes, kreatív konyhát” - nyilatkozta az étteremkóstoló blognak Rostási-Szabó József tulajdonos és Rostási-Balogh Szilvia étteremvezető.

A fehérvári 67Sigma Étterem az országos exkluzív - azaz 5900 forintos menü - kategóriában a dobogó képzeletbeli harmadik fokára állhatott fel.

A második helyen a balatonszemesi Kistücsök, míg az elsőn a miskolctapolcai Avalon Ristorante végzett.

Borítókép: facebook.com/fiastyukudvarhaz
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek