3 évnél régebbi cikk

Országos ranglistavezető a KID Rock and Roll SE Csinizsaruk táncformációja
Országos ranglistavezető a KID Rock and Roll SE Csinizsaruk táncformációja

Az év második országos pontszerző versenyén aranyérmet szerzett a KID Rock and Roll SE Csinizsaruk elnevezésű formációja. Ezzel ismét vezetik az országos ranglistát! A Prodigy Project kisformáció a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ezzel az országos ranglista harmadik helyére kerültek.

A vírusjárvány miatt a KID Rock and Roll SE is online edzésekkel fejlesztette táncosait, csiszolgatta tudásukat az év első felében. Miután a jogszabályok lehetővé tették, a kidesek is áttértek a személyes edzésekre, s szinte minden helyszínen azóta is töretlenül gyakorolnak a fiatalok.

Tavasszal hetente kétszer-háromszor edzettünk online a gyerekkel, minden edző keményen dolgozott a saját csapatával. Ez jó volt arra, hogy fenntartsunk egy alap-kondíciót, viszont nagyon hiányzott egymás társasága, a fizikai jelenlét.” – mesélte az egyesület elnöke, Bondor Virág – „Sajnos – mint minden sportnak -, úgy a rockynak sem kedvezett a pandémia. Csapataink fele feloszlott, nagyon sok gyerek abbahagyta ezt a sportot „Országos szinten a mezőny egyharmada eltűnt.”

A nemzetközi versenyek egész évben elmaradtak, ahogy a hazai megmérettetéseket sem rendezték meg az első félévben. Szerencsére az utóbbi hónapokban pótlóversenyeket is meghirdettek a rockysoknak, így a táncosok szinte minden hétvégén utaztak (és utaznak), hogy bizonyságot tegyenek tudásukról. Ez pedig sikerül is nekik, hiszen - többek között - remekül szerepeltek nemrég az Országos Bajnokságon is.

Az év második országos pontszerző versenyét Budapesten rendezték meg, melyen az egyesület hét formációja és egy párosa kvalifikálta magát. A bajnokságon hazánk legkiválóbb formációi és párosai versengtek egymással. A KID Rock and Roll SE táncosai hat kategóriában is döntőbe táncolták magukat.

A Ladies Dance Plus kisformációs kategóriában a Csinizsaruk egyenes ágon jutott a döntőbe, ahol ismét legyőzhetetlennek bizonyultak a lányok a rendkívül kemény mezőnyben, és végül aranyérmet vehettek át. Ezzel vezetik az országos ranglistát. Ladies Contact Style kategóriában a Prodigy Project kisformáció hatalmasat táncolva, a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ezzel az eredménnyel az országos ranglista harmadik helyére kerültek.

Children nagyformációban a Pocahontas a negyedik helyen végzett. A Kid Rock and Roll SE junior kisformációja, a Heroes a hetedik helyen zárta a versenyt. Girls nagyformációk versenyében a Hells Angels nagyon szép tánccal a hatodik helyen végzett.

A Juveniles kisformáció is kitett magáért, a Sweeties teljesítménye a hetedik helyre, míg a Pinkies produkciója a tizedik helyre volt elegendő. (A Sweeties egyedüli Nyugat-Magyarországi formációként jutott a döntőbe!) Radnai Kristóf és Nagy Noémi (Children páros) épphogy lecsúszott a döntőről, s így a nyolcadik helyezés jutott nekik.

A csapatok edzői voltak: Horváth Zsófia Ibolya, Kalmár Dóra, Kővári Kitti, Espár Lilla, Bondor Virág, Bánhidi Dániel.

S, hogy mit hoz a jövő? A KID Rock and Roll SE az év hátralévő részében két dunántúli és egy országos versenyt is fog rendezni, valamint egy Országos Minősítő Táncfesztivált, a Fejér Kupát.

"E versenyek szervezése és lebonyolítása természetesen szigorú szabályok mellett fog zajlani" – mondta az SE elnöke – "Rengeteg előírást, rendeletet, szabályt kell figyelembe vennünk a vírushelyzet miatt, s mi mindent betartunk a sportolók egészsége érdekében."

Borítókép: Bondor Virág és Kóvári Kitti
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek