Partly cloudy2 °C
2020. december 1. kedd Elza
Menü
Házhozszállítás

Cser-Palkovics András: szerdától bezár a színház, az uszoda, a mozi és a múzeum, de az adventi programokról még nincs döntés

Szerdától országszerte újabb szigorítások lépnek életbe a koronavírus-járvány miatt: A polgármester a Facebookon jelentette be a város működését érintő intézkedéseket.

Orbán Viktor délelőtti bejelentéséhez igazodva Cser-Palkovics András a Facebookon közölte, hogy szerdától zárva tart a város színháza, az art mozi, a múzeum, valamint zártkapusak lesznek a sportrendezvények, és nem nyitnak ki az uszodák sem.

A polgármester a posztban külön megemlíti, hogy "a jogszabály szövegének pontos ismeretében lehet majd felmérni, hogy helyben milyen további intézkedések szükségesek még (pl. adventi programok, karácsonyi vásár, könyvtár, művelődési házak, Koronás Park)".

Cser-Palkovics András üdvözli, hogy a továbbiakban a bölcsődékben, az óvodákban, az általános iskolákban immáron állami programként folytatódik a tesztelés.

Kitér arra is, hogy az önkormányzat mérlegeli a tavaszi, vállalkozásokat támogató döntések ismételt bevezetését. Ezekkel kapcsolatban hamarosan döntés születik. Megjegyzi, hogy sem a budapesti főpolgármesternek az iparűzési adó emelésével kapcsolatos javaslatával, sem az országos kamarai elnök iparűzési adó felfüggesztésével kapcsolatos javaslatával nem ért egyet. A fehérvári polgármester úgy véli, az előbbi a vállalkozásokat, az utóbbi a településeket lehetetlenítené el. 

FRISSÍTÉS: Cser-Palkovics András egy kommentben frissítette délutáni posztját. Ebben azt írja, hogy keddtől péntekig a teljes Napsugár óvodát bezárja az Oktatási Hivatal, több dolgozó koronavírus-érintettsége miatt. Az intézmény teljes fertőtlenítését még ma elvégzi a Városgondnokság. A Napraforgó Bölcsődében - szintén pozitív teszteredmény miatt - két csoportot hatósági házi karanténba helyeznek holnaptól 10 napra.

Az egész posztot itt lehet elolvasni:

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Koronavírus - a héten indulhat az előjegyzés az oltásra
  Koronavírus - a héten indulhat az előjegyzés az oltásra
 • Hamarosan kinyithatnak az iskolák Ausztriában
  Hamarosan kinyithatnak az iskolák Ausztriában
 • Közelít a 400 ezer forinthoz a bruttó átlagkereset
  Közelít a 400 ezer forinthoz a bruttó átlagkereset
 • Madárinfluenza – zárva kell tartani a baromfikat
  Madárinfluenza – zárva kell tartani a baromfikat