3 évnél régebbi cikk

Itt az idő, bárkiből lehet milliókat kereső labdarúgó!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Itt az idő, bárkiből lehet milliókat kereső labdarúgó!

Nem kevesebb mint 10 millió forintos fődíjjal számolhat az, aki megnyeri a jövő májusban rajtoló magyarországi tizenegyes lövő versenyt. A megmérettetésre már lehet nevezni is.
Alapvetően a tizenegyes fogalma a következő: Tizenegyes az, amit a bíró megad.

Persze a viccet félretéve, a labdarúgásban használt büntetőrúgást szerintem senkinek nem kell bemutatni. A tizenegyes (amely, ha szőrös szívűek szeretnénk lenni, valójában nem is az, hiszen a büntetőpont egészen pontosan 12 yard, átszámítva nagyjából 10,97 méter távolságra van a gólvonaltól) története még 1890-ben indult.

Ebben az esztendőben egy bizonyos William McCrum nevű ír kapus (aki civilben remek üzletember volt) javaslatot tett az International Football Association Board felé a büntetőrúgás bevezetésére. A testület 1891. június 2-án el is fogadta ezt, majd az 1891/1892-es ír bajnokságban be is vezették a tizenegyes intézményét.

A legendás magyar játékosok közül Kubala László volt az egyik leghíresebb a precíz büntetőiről, a Barcelona egykori legendás magyar játékosa egyes források szerint büntetői 96,4%-át gólra váltotta.Ugyanakkor a világ egyik legrosszabb büntetője is magyar kötődésű, a Haladás játékosa, Gaál Bálint a 2019/2020-as idényben szerezte meg ezt a kétes dicsőséget (Az összefoglalóban 0:27-től látható).

A lehetőség most adott mindenki előtt, hogy ezt a kiváló mutatót akár megdöntse, ha sikerül, jó eséllyel 10 millió forint üti majd a markát.

Jövő májustól rendezik meg ugyanis a nagy magyarországi tizenegyesrúgó bajnokságot.

Valljuk be őszintén, ha a sírásó bajnokságnak volt létjogosultsága, akkor ennek is lesz. A szervezők tájékoztatása szerint a kiemelkedő jutalom a bajnokot illeti, de további értékes nyeremények is várnak a döntősökre.

A verseny három fordulóból áll, a területi selejtezők után következnek a megyei döntők, majd a budapesti országos finálé. A selejtezőkben azonnali kieséses rendszerben jutnak tovább a rúgók, a megyei és országos döntőkben párbajok végén kerülnek ki a győztesek.  A szervezők tervei szerint az ország számos pontján lesznek selejtezők, előzetesen 150 helyszínnel és 50 000 nevezővel számolnak.

Ha úgy érzed, simán elbánsz a feladattal, ide kattintva akár nevezhetsz is a nem mindennapi bajnokságra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek