3 évnél régebbi cikk

2020 legmegindítóbb karácsonyi reklámjai
2020 legmegindítóbb karácsonyi reklámjai

Nincs mese: pár szélsebesen elröppenő hét, és beköszönt a karácsony, amely idén még különösebb erővel bírhat. Ennek fényében már jóval a hangolódás előtt ellepték az internetet a különböző szívmelengető reklámok, hogy amilyen gyorsan csak lehet, átjárja az embereket a szeretet ünnepének szelleme. Persze így is készült olyan kisfilm, amely teljesen kapufa lett, ám szerencsére a legtöbb telitalálatnak bizonyult - a könnyek nem hazudnak! Mutatjuk a kedvenceinket!

John Lewis

A John Lewis 2007-es karácsonyi reklámjával hagyományt teremtett, így az évek során egyre több márka követte az áruház példáját. A lényeg, hogy minden évben kiadnak egy ünnepi promóciót, amely egy megható karácsonyi történetet mesél el, így annyira beleéled magad a szívbemarkoló felvételbe, hogy szinte fel sem tűnik: jól meg lettél reklámozva.

Nos, a John Lewis (a Waitrose-zal karöltve) idén is teljes bedobással készült az ünnepekre, és olyan különleges kisfilmmel rukkolt elő, amelytől garantáltan megdobban a szívetek: a reklámban ezúttal nem egy, hanem mindjárt kilenc főszereplőt is láthattok, akik a történet előrehaladtával - egymásnak átadva a stafétát - valamilyen aprósággal kedveskednek a másiknak. 

Hogy az most egy hóból gyúrt kerék, két zsák édesség, vagy repülőgép, teljesen mindegy, a lényeg: szívből jön!

 

Aldi

Az Aldi karácsonyi reklámja szinte minden évben felkerül a listámra, ugyanis olyan jópofa figurákkal és sztorikkal rukkol elő, amelyek mellett egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül.

Idén az ünnepi promóciót maga a Mikulás adja elő, amely során megismerhetünk egy cuki répafamíliát, akik a családfőre, Kevinre várakozva készülődnek a karácsonyra. Nem, nem az a Kevin, viszont a videó elején felcsendülő muzsika igencsak gyanús...

Persze az aparépa nem dorbézolva üti el az időt, hanem kőkemény akadályokon küzdi át magát, hogy családjával tölthesse a szeretet ünnepét: miután Kevin túlélte az égből lepottyanást, egy szélvész süni siet a segítségére, ám a zord természet keresztülhúzza számításaikat. A vízen való ide-oda bukdácsolás után szerencsére a Nagyszakállú házánál sodródnak partra, így miután a jó öreg Miklós berúgja repülő biciklijét, megmenekül Kevinék karácsonya.

 

McDonald’s

A McDonald’s ünnepi kisfilmje abszolút az idei kedvencem - és nem csak azért, mert igencsak nehezen tudok ellenállni ínycsiklandozó portékáinak.

A Belső Gyerek című karácsonyi reklám egy fiú ünnepi készülődését mutatja be úgy, ahogy valószínűleg a legtöbb, felnőtté válás küszöbén álló fiatal is reagálna a különböző ingerekre: egyszerűen félnek kimutatni érzelmeiket, ugyanis ha úgy viselkednek, mint pár éve, kisebb korukban, akkor még gyerekként kezelnék őket. Pedig lurkónak lenni jó...

Nos, a gyönyörű animációval életre keltett történet szerencsére happy enddel zárul: miután a főszereplő egyre inkább átadja magát édesanyja vicceskedéseinek és meglepetéseinek, úgy lesz a felszínre törő belső gyereknek köszönhetően egyre teljesebb az élete, így a karácsonya is. A Forever Young betétdal a háttérben pedig extra ráadás.

 

Disney

Idén a Disney az elsők között jelentkezett karácsonyi témájú videóval, amely igencsak meghatóra sikeredett.

Lola és unokája között különös kapcsolat alakult ki az évek során: mindketten szeretik a Disney-figurákat, és mindig közösen készítették el a karácsonyi, csillag alakú lámpásokat.

Igen ám, de ahogy a lurkó egyre nagyobb lett, úgy merült a feledés homályába a hagyományos ajándékbarkácsolás, amely Lolát, a nagyit igencsak megviselte.

Míg egy nap az immáron felnőtt lány megtalálta kedvenc Mickey egér-plüssét, amelynek köszönhetően eszébe jutottak a régi szép emlékek. Ekkor elhatározta, hogy megindító ajándékkal lepi meg nagymamáját a szeretet ünnepén...

 

Coca-Cola

És akkor el is érkeztünk ahhoz a karácsonyi reklámhoz, amely megnézése után konkrétan nem tudtam abbahagyni a sírást. Mit sírást? Zokogást!

A Taika Waititi által rendezett felvételben a tengeren, szélerőműveken dolgozó édesapa mindenáron tejesíteni próbálja kislány kívánságát, azaz hogy eljuttassa levelét a Mikulásnak.

Persze miután hegyen-völgyön átkelve megérkezik a Télapó házához, zárva találja azt, ám szerencsére felbukkan egy ikonikus coca-colás kamion (mi más?), amely hazajuttatja a hős férfit családjához.

Igen, ahogy kitalálhattátok, a könnyek a levél felbontása után kezdenek potyogni...

 

Futottak még:

Erste Group

 

Argos

 

LEGO

 

Amazon

 

Barbour

Ez egy szubjektív lista. Ha esetleg neked más karácsonyi reklám nyerte el a tetszésed, akkor írd meg kommentben a cikk alatt vagy a Facebookon!
Borítókép: YouTube/TheTelegraph
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek