3 évnél régebbi cikk

Így ajándékozhatod meg a karácsonykor is dolgozó fehérvári mentőket, tűzoltókat, rendőröket
Fehérvár Médiacentrum fotója
FMKSE Facebook-oldala
Így ajándékozhatod meg a karácsonykor is dolgozó fehérvári mentőket, tűzoltókat, rendőröket

Mentősök, rendőrok, tűzoltók, ők azok, akik sokszor azért nincsenek az ünnepeken a családjukkal, hogy ránk vigyázzanak. Most mi is tehetünk értük valamit.

December 4-től 21-ig tart a Kéklámpás Örangyalok elnevezésű adománygyűjtő akció, melyet az FMKSE (Fejér Megyei Kerékpáros Sportegyesület), néhány éve indított útjára, hagyományteremtő jelleggel. Az idei évtől az Értékmentők (iGeneráció Egyesület) csapatával közösen szervezik az ajándékozási akciót.

Az esemény célja, hogy a székesfehérvári hivatásos lánglovagok, a mentőállomás, a sürgősségi osztály, és a városi rendőrkapitányság dolgozóinak mondanak ezáltal köszönetet, egész éves áldozatos munkájukért.

Erre a legszebb alkalom a december 24. este, azaz Karácsony Szent Estéje.Ekkor az összegyűlt ajándékokat, az azon a napon este s zolgálatot teljesítő 15 -25 fős egységeknek visznek majd ki az FMKSE és Értékmentők angyalai.

Ők azok, akik nem tölthetik szeretteikkel a Szent Estét, hiszen ekkor mások életét, biztonságát hivatottak megőrizni, ha szükséges másokon segíteni. Számukra adják át a csomagokat, így köszönik meg munkájukat, elhivatottságukat!

Elsősorban olyan ajándékokat várnak, amit az adott egységek közösen tudnak hasznosítani, akár együtt elfogyasztani, vagy hosszabb távon funkcionálisan használni, igénybe venni.

 

Mik lehetnek az ajándékok?

- Előre csomagolt, beazonosítható gyártótól, termelőtől származó, élelmiszer, kész termék, mely nem igényel hűtést, pl. lekvár; szörp; előre csomagolt sütemények; dobozos és üveges, kizárólag alkoholmentes italok; ropogtatni valók; filteres teák; méz; gyümölcsök; stb.

- Háztartási kisgép, melyet bármikor tudnak hasznosítani közös konyhájukban a Kéklámpások, az átlagos 12-24 órás szolgálat alatt, pl. szendvicssütő; vízforraló; kenyérpirító; kávéfőző; kontakt grill; stb. Ha megteheted, hogy ilyen eszközzel járulj hozzá az adományokhoz, lehetőség szerint új, garanciális vagy alig használt, szép állapotú terméket ajándékozz az egységeknek, mert napi használatba kerülnek majd.

- Ha naponta gyermekekkel foglalkozol és kedvet éreztek hozzá, csoportos kreatív alkotásokkal, apróságokkal, rajzokkal is megörvendeztethetitek a Kéklámpásokat.

A kreatív ajándékokhoz, nem kell közösséghez tartoznod, egyénileg is készíthetsz, kedveskedhetsz ilyesmivel az egységeknek, korhatártól függetlenül.

- Ha céged van, cég vagy intézmény vagytok és olyan szolgáltatást nyújtotok, amit egységenként legalább 15 – 25 főnek/családnak fel tudtok ajánlani, biztostani, amit 2021. december végéig tudnak a Kéklámpások felhasználni azt is szívesen vesszük. Hiszen élményt is lehet ajándékozni.

Ha, nem szolgáltatásaitok, hanem termékeitek, eszközeitek vannak, melyek hasznosak bizonyulnának a Kéklámpások számára és azokból ajándékoznátok, azt is megtehetitek.

 

Hol és miként adhatod át az ajándékod?

Székesfehérváron, az alábbi gyűjtőpontokon lehet az ajándékokat leadni:
1. A Szent István Király Múzeum két székesfehérvári és egy táci kiállítóhelyén
FONTOS: A jelenlegi rendkívüli rendelkezéseknek megfelelően, NEM LÉPHETSZ BE a múzeumi kiállítóhelyekre, ezért kérünk, hogy csengetéssel kopogással jelezd, hogy hoztál adományt és a kollégák az ajtóban átveszik!
Országzászló téri Kiállítóhely, Országzászló tér 3.; hétfőtől – péntekig 9.00 – 15.00
Fekete Sas Patikamúzeum, Fő utca 5.; hétfőtől – péntekig 9.00 – 15.00
Tác, Gorsium Régészeti Park;
hétfőtől – péntekig 9.00 – 15.00

2. Kereskedelmi egységekben
Herman Kulcs-Zárda Bt.
Székesfehérvár, Ősz utca 6.;
hétfőtől – péntekig 8.00 – 17.00

3. Magánházaknál
Freschl Barbara magánszemély
Székesfehérvár, Bodrogi utca 11/A;
kizárólag szerdánként 15.00 – 18.00

Ha úgy érzed üzleted, vállalkozásod alkalmas rá, gyűjtőpontnak a kampány során bármikor be lehet csatlakozni.
Amennyiben szeretnél csatlakozni kérünk, írj e-mailt vagy telefonálj a szervezőknek:
FMKSE:
fmkse.info@gmail.com +36 70 676 7727
Értékmentők:
info@fcke.hu +36 70 531 9417

További információk: az esemény Facebook-oldalán

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek