3 évnél régebbi cikk

Társadalmi felelősségvállalásra biztatja a polgármester a fehérvári vállalkozásokat
·Gazdasággazdaság·Utolsó frissítés: undefined
Társadalmi felelősségvállalásra biztatja a polgármester a fehérvári vállalkozásokat
·Gazdasággazdaság·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András közösségi oldalán reagált a szombaton délután a miniszterelnök által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedésekre, miszerint a KKV-k és egyéni vállalkozók iparűzési adóját január elsejétől a felére csökkentik.

A most bejelentett döntésnek a városra gyakorolt hatásait először nyugodtan értékelni kell; a bevételkiesés mértékét pontosan ki kell számolni, hatásait pedig át kell gondolni, és ha ezekről szükséges, akkor egyeztetni kell a minisztériumokkal.

Felelős polgármesterként nem kiabálva, hanem - megoldásokat nyújtó - megállapodások lehetőségét keresve. Erre jó reményünk van, hiszen az elmúlt években rengeteg kérdésben tudtunk jó, Székesfehérvárnak hasznos megállapodást kötni a kormányzattal. - írta.

Ebben az évben is számíthattunk a kormány támogatására, hiszen még az év utolsó napjaiban is jelentős támogatások érkeznek, valamint a fehérvári embereknek nagyon fontos fejlesztéseket (közlekedés-, kórház-, iskolafejlesztés) is bejelenthettünk közösen.

Arra kérte a kedvezményes adófizetés alá eső fehérvári vállalkozásokat, hogy akinek erre lehetősége lesz, 2021-ben vállaljon nagyobb társadalmi felelősségvállalást azokon a területeken, amelyek nem működhetnek a városban az iparűzési adóból származó és 2021-ben tovább csökkenő bevételek nélkül (egészségügy, oktatás, környezetvédelem, kultúra, sport, városi programok szervezése).

A részletes poszt itt olvasható: 

MJVSZ: Az önkormányzatokkal együtt teremti meg a családok biztonságát a kormány

Támogatja a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseit a Megyei Jogú Városok Szövetsége. Szervezetünk vezetősége még a bejelentést megelőzően tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel és a kormány több tagjával a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól és a válságkezelés lehetőségeiről, eszközeiről.

A kormány és az önkormányzatok közös felelőssége, hogy erős legyen a gazdaság, erősek legyenek a családok, s hogy minél kevesebben betegedjenek meg a koronavírus-járvány következtében. Ezért azonban közösen kell tenni.

A miniszterelnök által bejelentett intézkedésekre azért van szükség, mert a gazdaság védelmével lehet elérni, hogy legyen hol dolgozni, s hogy a szülők el tudják tartani a családokat. A kis- és középvállalkozások adójának megfelezése egyszerre szolgálja a munkahelyek megtartását, újabbak teremtését, a gazdaság megerősítését és az emberek védelmét.

A cél elérése érdekében a hazai nagyvárosok is járványügyi költségvetést készítenek 2021-re, vagyis mindent annak rendelünk alá, hogy a családok biztonsága erősödjön. Mindezt tesszük azzal a hittel és reménnyel, hogy az intézkedések végén, 2022-től egy erős gazdasági fellendülés következik, amelynek előnyei szintén a településeinken élőket szolgálja

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek