3 évnél régebbi cikk

10 nem karácsonyi filmsorozat az ünnepekre, ha már kifutnátok a világból Kevinéktől
·Kultfilm·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
mafab.hu
10 nem karácsonyi filmsorozat az ünnepekre, ha már kifutnátok a világból Kevinéktől
·Kultfilm·Utolsó frissítés: undefined

Karácsony közeledtével, ahogy egyre fokozódik a hangulat, akarva-akaratlanul is ünnepi filmeket, vagy sorozatokat pörgetnétek még akkor is, ha már betéve tudjátok a legtöbb alkotás sorait. Persze egy-két téli időszakról szóló mozi simán beleférhet, ám amikor már orrba-szájba Kevint és társait nyomatják, egy idő után besokallhat az ember. Éppen ezért összeszedtem nektek a 10 kedvenc nem karácsonyi filmsorozatomat, amelyet bárhol, bármikor le tudtok darálni, ugyanis garantált az önfeledt szórakozás.

Fura is lenne, ha karácsonykor nem az ünnepi filmek lennének túlsúlyban, ám azt, hogy december 24. és 26. között reggeltől estig csak és kizárólag téli alkotásokkal lehet találkozni, kicsit túlzásnak érzem. Még akkor is, ha minden tiltakozáson ellenére úgy be tudnak szippantani, hogy külön kérvényt kell írni, hogy állítsam már fel a fát. Megesik, na!

Persze egy idő után nálam is tele lesz a padlás, ilyenkor olyan filmek vagy sorozatok után kutatok, amelyek még véletlenül sem karácsonykor játszódnak, ám az évek során olyannyira a szívemhez nőttek, hogy lényegében bármikor pattintom is be, úgy csillog a szemem, mintha először lesném meg őket.

Nos, ha minden megvan, akkor mutatom azt a 10 nem karácsonyi filmsorozatot, amely teljesen ellazíthat és jól esik megkukkantani az ünnepek alatt is!

Harry Potter

Ahogy elkezdett hidegebbre fordulni az időjárás, egyre inkább késztetést éreztem arra, hogy elkezdjem idei sokadik Harry Potter-maratonomat. Hogy miért van ez, fogalmam sincs, de valószínűleg az lehet a karácsonyi Potter-lázam mögött, hogy az első két részt még a Jézuska csempészte be a fa alá. Nem beszélve arról, hogy a Bölcsek kövének ünnepi jelenetei valami varázslatosak.

 

A Gyűrűk Ura/A hobbit

Nos, A Gyűrűk Ura- és A hobbit-trilógia bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben jöhet, ugyanis Peter Jackson alkotásai toronymagasan vezetik a kedvenc filmes alkotásaim listáját. Ennek fényében karácsonykor is tökéletes kikapcsolódást nyújthatnak. Próbáltatok már fát díszíteni A király visszatér ikonikus jelenetére, amelyben a rohírok átgázolnak az orkseregeken? Priceless.

 

Shrek

Bár a Shrekhez is készült ünnepi kiadás, a Shrekből az angyal (amelyet minden évben leadnak a tv-ben is), én megmaradnék a klasszikus epizódoknál, ugyanis nincs is szívmelengetőbb érzés annál, mint újra és újra átélni kedvenc ogrénk eszeveszett, ám annál meghatóbb történeteit. Gesztesi Károly hangja pedig extra ráadás - még mindig könnybe lábad a szemem, amikor meghallom.

 

Toy Story

Most mondjam, hogy a Toy Story - Játékháborút is karácsonyra kaptam? Pedig tényleg így történt. Így a 101 kiskutya és Az oroszlánkirály mellett megállás nélkül pörgettem. Most, hogy tavaly kijött a negyedik felvonása is, egész kellemes kis Toy Story-napot lehet tartani - közben pedig újra átélhetitek a gyerekkor gondtalan éveit.

 

Taxi

Ti is kívülről fújjátok a sorozat két legnagyobb klasszikusnak, a Taxi első és második részének szövegeit? Mert én igen. Sőt, gyerekkoromban odáig merészkedtem, hogy a bemutatkozó darab összes poénját felvettem diktafonra, így amikor kellett, a zsebemből előkapva tudtam durrogtatni az egysorosokat. Mivel már öt epizód is készült Luc Besson legnépszerűbb franchise-ából, simán szentelhettek neki egy, vagy akár több napot is. Garantált a fetrengés!

 

Vissza a jövőbe

Robert Zemeckis zseniális trilógiáját szintén nem kell bemutatnom senkinek, ugyanis a Vissza a jövőbe három felvonásával olyan remekművet hozott létre, amely mind a mai napig ámulatba ejti az embereket. Legalábbis engem biztosan. Így már be is készítettem karácsonyra Marty McFly és Doki lélegzetelállító kalandjait, amely után hosszú percekig azon morfondírozik majd az egész család, miként is kavarodott meg a tér-idő kontinuum. Minden évben ez van: imádom!

 

Marvel-filmek

Az idei év Marvel-filmek szempontjából sem úgy alakult, ahogy azt vártuk volna - egészen konkrétan egy darab szuperhősös alkotást sem mutattak be, amely rendesen megkavarta a tutit a Disney háza táján is. Persze a pár napja bejelentett jövőbeli finomságok kárpótolhatják a rajongókat, és a januári WandaVízió is a kanyarban van. Addig is daráljátok le az eddig megjelent Marvel-alkotásokat, amelyre a karácsonyi időszaknál tökéletesebb alkalmat elképzelni sem tudok.

 

Star Wars

Nyugi, nem az 1978-as förmedvényről, a The Star Wars Holiday Specialről van szó, de még nem is az idén debütált The LEGO Star Wars Holiday Specialről - bár az utóbbi simán megérhet egy próbát. Nos, az az elborult ötlet pattant ki a fejemből, hogy mi lenne, ha karácsonykor végigzongoráznánk az összes eddig megjelent Star Wars-alkotást? Tudom, tudom, hasonlóan bátor elképzelés, mint a Marvel-mozik esetében, de ha már a kedvenceket listázom, akkor miért is ne?

 

Jégkorszak

A Jégkorszak filmsorozat részei már a témájukból és a helyszíneikből adódóan is tökéletesen belepasszolnak a karácsonyi miliőbe - kár, hogy itt se hó, se jég nincs, és az előrejelzések szerint nem is lesz. Sid, Manfréd, Diego és a később csatlakozó pereputty mesés kalandjai ideális kikapcsolódást biztosíthat az egész család számára korcsoporttól függetlenül.

 

Indiana Jones

Indiana Jones karácsonykor? Hogy a viharba ne! Ha már úgy is túl vagyunk egy Taxin vagy egy A Gyűrűk Urán, akkor Jones professzor kalandjai is simán beleférhetnek a repertoárba. Legalább a sivatag vagy az indiai dzsungel látványa átmelegíthet minket, ugyanis ez a szürke felhőrengeteg lassan az őrületbe kerget. Így hát ostort a kézbe, és hadd szóljanak Steven Spielberg klasszikus darabjai, amelyekhez ha minden igaz, 2022-ben érkezik a záró etap.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek