3 évnél régebbi cikk

Ilyen volt 2020 az fmc.hu-n: május
Ilyen volt 2020 az fmc.hu-n: május

Májusban lassan-lassan, de újraindult az élet, kiderült, Székesfehérvár Magyarország legboldogabb városa, és ha ez így van, akkor hoztunk a városról egy nagyon hangulatos videót is, és annak is utánajártunk, hogy mi okozta a rózsa pusztulását a fehérvári rózsás házon.

Május 4., hétfő

Így változott az élet vidéken, így Székesfehérváron is

Ugyan szigorú menetrend szerint, de megkezdődött a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítése május első napjaiban. Az enyhítések alól kivétel Budapest és Pest megye, ahol a fertőzöttek, illetve az elhunytak magas száma miatt még érvényben maradtak a korlátozások.

Május 13., szerda

Fehérvár a legboldogabb város

Elkészült Magyarország boldogságtérképe, amelyből többek között kiderült, hogy Fehérvár a legboldogabb város. A megyében átlagos a boldogságszint.

Május 18., hétfő

Székesfehérvár, a csodák városa - közel 40 helyszín villan fel egyetlen videóban

Közel negyven fehérvári helyszínen forgatott munkatársunk, Pethő Gábor, amiből aztán összeállt egy nagyon hangulatos videó.

Május 18., hétfő
Szerencsétlen baleset okozta a rózsa pusztulását a fehérvári rózsás házon

Mivel sokan találgatták a közösségi médiában, hogy miért pusztult el a Lakatos utcai rózsás ház egyik falán a rózsa. Becsengettünk és megkérdeztük, mi történt?

Május 19., kedd
Megnyitott Magyarország első autós szafariparkja

A kijárási korlátozás Pest megyére is vonatkozó megszűnését követően Ifj. Richter József cirkuszigazgató ötlete nyomán megnyitott hazánk első és egyetlen autós szafariparkja Szadán.

Május 24., vasárnap

A rosszul választott maszk szembetegséget okozhat

A koronavírus-járvány miatt a maszk a mindennapi élet részévé vált. Ha nem megfelelő a formája, a mérete vagy az anyaga, akkor nagyobb valószínűséggel alakulhat ki valamilyen szembetegség.

Május 27. szerda
Az megvan, hogy Iszkaszentgyörgyön található Magyarország egyetlen kőpiramisa?

Fejér megyében is található piramis - ráadásul a Székesfehérvárral szomszédos Iszkaszentgyörgyön -, amely ráadásul Magyarország egyetlen kőből épült piramisa is egyben. De hogyan került oda? - Ennek jártunk utána.

Május 29., péntek
Nem volt elég a motorosnak három sáv, csinált magának egy negyediket előzéshez az M7-esen Martonvásárnál

Mindig van egy gyorsabb. Ez csak akkor meglepő, amikor egy motoros úgy hagy állva, hogy éppen 135 km/h-val előzöl az M7-es autópálya háromsávos szakaszán a martonvásári lehajtónál.

Május 29., péntek
Burok-völgy: a természet kalandparkja

A hosszú bezártság után jól esett egy kis kirándulás: ám ha gyerekekkel indulunk neki, sokféle kritériumnak kell megfelelnie a helynek: ne legyen túl nehéz a terep, ne legyen túl egysíkú, ne legyen túl hosszú, mindemellett legyen annyira izgalmas, hogy egy játékkonzolon nevelkedett fiatal ingerküszöbét képes legyen súrolni. Várpalota szomszédságában ilyen helyre akadtunk.

Borítókép: Kurucz Tünde
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek