3 évnél régebbi cikk

A Fejér megyei kórház belgyógyásza őszintén leírja, mi történik vele a koronavírus elleni oltást követően
A Fejér megyei kórház belgyógyásza őszintén leírja, mi történik vele a koronavírus elleni oltást követően

Sokunkban sok kérdés merül fel a koronavírus elleni oltással kapcsolatban - dr. Lőrincz Márton Ákos, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház belgyógyásza naplót indított, miután megkapta a vakcinát, hogy bemutassa mi történik vele.

"Ma kaptam meg a koronavírus elleni oltásomat, és ennek örömére naplót indítok, hogy mi történik velem nagyban és molekuláris szinten a következő 30 napban. Igyekszem közérthetően és helyenként illusztrálva bemutatni az eseményeket" - dr. Lőrincz Márton Ákos, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház belgyógyásza Facebook-oldalán indított naplót miután megkapta a vakcinát.

Kiemeli, hogy a közérthetőség fontosabb szempont lesz számára, mint a tűpontos immunológia leírat.

Lőrincz M. Ákos a Semmelweis Egyetemen szerezett PhD fokozatot immunológia témában. Jelenleg belgyógyászként a Szent György Kórház kardiológia osztályán dolgozik, de most a COVID-járvány miatt az intenzív osztályon segíti a koronavírus-fertőzöttek ellátását. Félállásban a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetének adjunktusa, kutatási területem az immunrendszer és kórokozók interakciója és az extracelluláris vezikulák.

Dr. Lőrincz M. Ákos már tavasszal koronavírus mesék címmel indított sorozatot ugyancsak a Facebookon, ahol a vírus működését mutatta be mesés formában. A mostani naplósorozata szintén közösségi oldalán követhető.

Borítókép: ftv
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek