11 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron január 8-ig gyűjtenek a horvát földrengés károsultjainak
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérváron január 8-ig gyűjtenek a horvát földrengés károsultjainak
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár Önkormányzata is csatlakozik és egymillió forintot ajánl fel ahhoz a jótékonysági gyűjtéshez, amelyet a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásszal és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házzal együttműködve hirdetett meg a horvátországi földrengés károsultjai számára.

Január 8., péntekig három helyszínen fogadják a tartós élelmiszer, tisztító- és fertőtlenítőszer, ágynemű, kéziszerszám, illetve kisgép-felajánlásokat. A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtő számláin ad lehetőséget a horvátországi károsultak anyagi támogatására.

A horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére Székesfehérvár Önkormányzata egymillió forintot ajánl fel. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán jelentette be, hogy a város csatlakozik a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat jótékonysági gyűjtéséhez, amely Spányi Antal megyéspüspök, a Katolikus Karitász püspök elnöke védnökségével a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásszal és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házzal együttműködve indítottak el. Székesfehérvár polgármestere arra kéri a fehérváriakat, hogy minél többen csatlakozzanak a jótékonysági felhíváshoz.

Három helyszínen, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban (Liszt Ferenc utca 1.; telefon: 22/502-888; email: sztistvanmuvhaz@gmail.com ), a Karitász fehérvári központjában (Lövölde u. 28/a; email: albacaritas2016@gmail.com) és az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánián (Budai út 224.; telefon: 22/304-085) várják az adományokat.

A felajánlás lehet pénzbeni, illetve tartós élelmiszer, tisztító- és fertőtlenítőszer, ágynemű, illetve kéziszerszámokat és kisgépeket is vihetnek a segítők. Arra kérik a segítő szándékúakat, hogy adományaik kiválasztásakor gondosan ügyeljenek a praktikusságra, gyors felhasználhatóságra, valamint a minőségre is. Az adományokat január 8-áig, péntekig várják a szervezők. Részletes információk a jótékonysági gyűjtésről:  https://www.facebook.com/events/3218780744894365/

A horvátországi károsultak anyagi támogatására is lehetőséget nyújt országos szinten a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) és a Baptista Szeretetszolgálat egyaránt. Az MRSZ egy hónapos országos adománygyűjtést hirdet, amelynek kedvezményezettje a Sziszeki Egyházmegye. A nemes cél január 31-ig támogatható online átutalással az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, valamint banki átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank) bankszámlaszámára. Közleményben fel kell tüntetni: „horvát földrengés”.

A katasztrófa sújtotta helyszínre az év utolsó napjának délutánján egy tonna tartós élelmiszerrel, téli ruhákkal, generátorral, gyermekjátékokkal érkezett a magyarországi Baptista Szeretetszolgálat első szállítmánya. A segélyszervezet honlapján hívja fel a figyelmet arra, hogy a katasztrófa által érintett családok megsegítésére elindították a gyűjtést, amelyre az alábbi bankszámlára várják a felajánlásokat „Horvát földrengés” közleménnyel: Unicredit Bank 10918001-55555555-55555555. A baptista adományvonal, a 1355 tárcsázásával hívásonként 300 forinttal lehet támogatni a horvátországi segélyakciót, valamint a  http://www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon lehetőség van online adományozásra is.

Borítókép: nytimes.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek