Clear sky18 °C
2021. május 9. vasárnap Gergely
Menü
Házhozszállítás

Fehérvári kötődésű zenésznek szurkolhatunk február 6-án A Dalban

 • zene, Zene
 • 2021. 02. 05. 14:19
 • Utolsó frissítés: 2021. 03. 02. 19:01
 • fmc.hu

A fehérvári kötődésű Noémo is színpadra lép A Dal második élő show-ban február 6-án, szombaton, amikor ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

A 2019-es budapesti hajókatasztrófa áldozatairól emlékezik meg a fehérvári kötődésű Takács Noémi, Hableány című dalával. A Szabad Színház zenei szekciójának szerzője és előadója az említett művével szerepel szombaton, február 6-án a Duna Televízióban, A Dal című műsorában.

Noémo versenydalával szeretne támaszt nyújtani és rávilágítani arra, hogy a zene segíthet az elmúlás feldolgozásában. A tehetséges fehérvári kötődésű előadó szerint neki is mindig segít a zene, akár a nehézségeket, akár az örömöket kell megélnie.

"A Szabad Színház vendégművésze lehettem több ízben, és vagyok jelenleg is  - mesélte Takács Noémi dalszerző, énekes. - A gyerek előadásokban szoktam szerepelni. A Három Erdődi című dráma zenei munkálataiban is közreműködtem, valamint zenekarom oszlopos tagja Szabó Dániel Ferenc dobos, aki ugye fehérvári származású."

A Hableány című dal kiindulópontja egy sokakat megérintő 2019-es tragédia volt. Egy sokak által tabuként aposztrofált témát jár körül, a gyász és a veszteség feldolgozását. A dallal Noémo érzékenyíteni próbál. A Hableány egyszerre szól az életről és halálról.

„Kiinduló pontja a dalnak egy sokunkat megérintő tragédia volt, ami nem más, mint a Hableány hajó elsüllyedése. Nagyon – nagyon megrendített  - vallotta be Noémi.  - Több szálon tevődik össze az egész, én 2019-ben kezdtem el írni ezt a dalt, majd 2020 tavaszán meghalt a nagyapám és nem tudtam hazautazni a temetésére. Ez már a sokadik olyan eset volt, ami az elmúlás felé irányította a figyelmemet, vagyis inkább a felé, hogy egyénileg és társadalmilag is, hogyan tudjuk feldolgozni az ilyesfajta veszteségeket. Viszont ahogy telik és múlik az idő, egyre inkább azt érzem, hogy mindezen tragikus események mellett ez a dal egyszerre szól a halálról és az életről magáról."

A számhoz a tavalyi év végén egy klip is készült Grecsó Zoltán és Gaál Júlia táncművészek szereplésével.

A dallal magával pedig szombat este Duna tévén találkozhatnak majd a fehérváriak, A Dal című műsorban.

A négy válogatóból összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe, az innen kikerülő nyolc pedig már a fináléban mérettetheti meg magát, március 13-án.

Az idei show érdekessége, hogy mindkét műsorvezető kicsit "fehérvári", egyikük a nevében (Fehérvári  Gábor Alfréd), a másikuk, Orsovai Reni pedig itt is alkot, tanít, és nem mellesleg A Dal tavalyi nyertese.

A székesfehérváriak ismét megmutathatják közösségük erejét, ha szavazatukkal, megosztásaikkal együtt szurkolnak Noémonak!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
  Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
 • Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
  Kinyitottak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
 • Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
  Elindult az emlőszűrés Székesfehérváron
 • Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról
  Orbán: mindenki örömmel fogadta az Egészségügyi Világszervezet döntését a Sinopharm vakcináról