3 évnél régebbi cikk

Kész a bontás, már az alapozásnál tart a ciszterci gimnázium új épületszárnya
·Híreképítkezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
látványterv
Kész a bontás, már az alapozásnál tart a ciszterci gimnázium új épületszárnya
·Híreképítkezés·Utolsó frissítés: undefined

Jól halad a Ciszterci Szent István Gimnázium új épületszárnyának építése. A bontáshoz nem volt szükség a tervezett két hónapra, már a mélyalapozásnál tart a beruházás. Ha minden jól alakul, a vállalt határidőre, 2022 szeptemberére befejeződik az építkezés.

Hatalmas munkagépekkel dolgoznak a Ciszterci Szent István Gimnáziumban minden hétköznap a szakemberek. A bontás novemberben kezdődött, decemberre már nem állt a korábbi sportcsarnok.

A beruházás jelenlegi ütemében az elbontást követően egy kétszintes tornacsarnok épül.

"A gimnázium nem rendelkezett a mindennapi testneveléshez szükséges tornahellyel, és a tantermeknél az osztott csoportos oktatás sem működött, ezért szükség volt egy új tornacsarnok építésére. A későbbi ütemekben további tantermek és oktatási termek készülnek majd el a második, harmadik emeleten. Erre jelenleg még nincs fedezetünk" - mondta Horváth Soma, a Zirci Ciszterci Apátság műszaki ellenőre.

A bontási munkálatok után a mélyalapozásnál tart a kiskunhalasi kivitelező cég. Petróczy Attila a Merkbau Zrt. vállalkozásvezetője hozzátette, hogy a legnagyobb gépek  már elvonultak az építési területről. Ennél már csak kisebb, illetve kevésbé zajos munkafolyamatokat fognak végezni. Jelenleg az építkezés ütemterv szerint halad.

A munkálatok miatt a gimnázium mindennapi életét át kellett szervezni némiképp, hiszen tornaterme és étkezője sincs jelenleg az intézménynek.

"Ki kellett váltanunk a tornatermet és az ebédlőt. Két helyszínt találtunk a városban, ahová a gyermekek el tudnak járni testnevelés órákra, illetve találtunk egy éttermet. Ez komoly órarend-szervezési feladatokkal is járt. Sajnos, a mostani járványhelyzetben ezek a külső termek nem tudnak fogadni bennünket. Úgyhogy pillanatnyilag iskolán belül, tantermekben oldjuk meg a testnevelés órákat, illetőleg ide hozzuk az ételeket. Szerencsénk, hogy a hibrid oktatás miatt a nagyok nincsenek itt, elférünk" - nyilatkozta a Fehérvár Televíziónak Orosz Ágoston, a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatója.

A beruházás értéke nettó 1 milliárd 848 millió forint. Amennyiben rendelkezésre áll majd plusz forrás, elkezdődhet a második ütem, vagyis a tantermek, oktatási termek kialakítása. A kivitelező cég vállalkozásvezetője úgy véli, mivel ütemterv szerint halad az építkezés, várhatóan a vállalt határidőre, 2022 szeptemberére elkészül az új épületszárny.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek