3 évnél régebbi cikk

SMS-ben is kérhető adóbevallásunk postázása
·HírekNAV·Utolsó frissítés: undefined
SMS-ben is kérhető adóbevallásunk postázása
·HírekNAV·Utolsó frissítés: undefined

Akinek még nincs ügyfélkapuja, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól szja-bevallási tervezetének postázását. Kérelmét többféle módon  juttathatja el a NAV-hoz március 16-ig.

Mártonné Beke Éva a Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága kommunikációs referense elmondta, hogy az szja-bevallási tervezet többféle módon kérhető.

A személyes ügyfélfogadáson kívül az adóazonosító jel és születési dátum megadásával SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon, a NAV honlapján elérhető webűrlapon, levélben, a NAV honlapjáról letölthető formanyomtatványon (BEVTERVK) illetve telefonon a 1819-es hívószámon.

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a munkáltatói, kifizetői adattal rendelkező munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó szja-bevallási tervezetét.

Az elkészült tervezeteket április 30-ig, postán kapják meg az igénylők. Aki lecsúszik a március 16-ai határidőről, az május 20-áig személyesen a hivatal ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallásának nyomtatását. Elektronikus úton a  NAV honlapjáról elérhető eSZJA oldalon tekinthető meg március 15-től.

A szja 1+1 százalékának felajánlásáról -  a korábbi évekhez hasonlóan -  elektronikusan és papíron is rendelkezhetünk május 20-ig.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek