3 évnél régebbi cikk

Fehérvári előadóművészeknek és utazási irodáknak nyújt segítséget az önkormányzat
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári előadóművészeknek és utazási irodáknak nyújt segítséget az önkormányzat
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Cser-Palkovics András a Facebookon jelentette be, hogy a város önkormányzata segítséget nyújt a koronavírus-járvánnyal összefüggésben bevezetett korlátozások miatt szorult helyzetbe került helyi előadóművészeknek és utazási irodáknak.

Ismét bővül a székesfehérvári gazdasági mentőcsomag, derül ki a város polgármesterének hétfő délutáni posztjából. Cser-Palkovics András ezúttal a Fehérvárhoz köthető előadóművészeknek és utazási irodáknak nyújtott rendkívüli támogatást jelentett be. 

A polgármester bejegyzése szerint az önkormányzat pályázatot hirdet a városhoz kötődő előadóművészek számára. A sikeres pályázóktól a város megrendel és azonnal ki is fizet egy vagy több koncertet, fellépést. A produkciókat a korlátozások feloldása után kell teljesíteniük, valamely fehérvári rendezvényen. Pályázni egy egyszerű formanyomtatvány kitöltésével lehet. A beadványokat egy erre kijelölt bizottság bírálja el egyesével. A pályázati felhívás egy-két héten belül jelenik majd meg.

Segítséget kapnak a székesfehérvári utazási irodák is. A Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap  keretében megőrzött álláshelyenként 50 ezer, összesen maximum 2 millió forintos támogatásra pályázhatnak ezek a vállalkozások, írja a folytatásban Cser-Palkovics András. A támogatások jogszabályi háttere egy-két héten belül készülhet el. 

A polgármester teljes posztját itt lehet elolvasni:

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek