3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: tegnap óta több mint négyszeresére nőtt az új Fejér megyei fertőzöttek száma
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: tegnap óta több mint négyszeresére nőtt az új Fejér megyei fertőzöttek száma
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Tegnap óta 6494 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, közülük 310-en Fejér megyeiek. Elhunyt 158 többségében idős, krónikus beteg.

6494 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 475 207 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 158 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 146 főre emelkedett.


A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 338 946 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 120 115 főre emelkedett. 8270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 833-an vannak lélegeztetőgépen - mindkettő negatív rekord.

Fejérben 310 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így összesen 19 043 beteget találtak megyénkben a járvány kezdete óta.

Folyamatosan zajlik az oltás, 1 047 045 fő a beoltottak száma, ebből 314 485 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok és a kórházi oltópontok folyamatosan oltják a regisztrált időseket. A következő napok háziorvosi oltásaihoz már kiszállították az AstraZenecát, ma pedig Szputnyik és Pfizer érkezik a kórházi oltópontokra.

A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása a hét második felében lesz megtartva a kórházi oltópontokon.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek