3 évnél régebbi cikk

3 gyors ebéd, amit online oktatás mellett is elkészíthetünk
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined
3 gyors ebéd, amit online oktatás mellett is elkészíthetünk
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined

Reggeli, tízórai, ebéd, uzsi és vacsora - az online oktatással beindult otthoni menza. Közben folyamatos az IT - help desk és még dolgozni is kéne. Hoztunk három gyors receptet, amit még egy sűrű napon is össze lehet dobni.

Sütőben sült csirkecomb recept

2 perc előkészítést és csak néhány fűszert igényel, de ami legjobb, hogy a munka nagy részét a sütő végzi.
Hozzávalók:

  • 5 csirkecomb (ennyi fér bele a nagy gáztepsibe)
  • pici víz
  • ízlés szerint só, bors és piros paprika

Padlizsános chilis bab recept

Az a jó a chilis babban, hogy nem lehet belőle keveset készíteni, így egy füst alatt a kétnapi ebéd is megvan.
Hozzávalók:

  • 400 gramm fehér bab
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 padlizsán
  • 1 szál szárzeller
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 400 gramm paradicsompüré
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 4-5 darab babérlevél
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • ízlés szerint só, bors

Kukoricás darált húsos tortilla

Nálunk mindig van a kamrában egy csomag tortillalap, mert ezerféleképpen meg lehet tölteni. A darált hús, kukorica mindig tuti befutó.

Hozzávalók:

  • 8 db tortilla lap

A töltelékhez:

  • fél kiló csevap (vagy darált hús)
  • 200 gramm kukorica
  • 350 gramm paradicsompüré
  • egy evőkanál római kömény
  • egy teáskanál fahéj
  • egy fej lilahagyma
  • egy csomag metélőhagyma
  • egy marék kemény sajt (bármilyen jó)
  • ízlés szerint só, bors

Az öntethez:

  • egy teáskanál pirospaprika
  • egy pohár tejföl vagy joghurt
Borítókép: Kurucz Tünde
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek