3 évnél régebbi cikk

Megkezdődik a tömegközlekedésben és az energiaellátásban dolgozók tömeges oltása
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Vasvári Tamás
Megkezdődik a tömegközlekedésben és az energiaellátásban dolgozók tömeges oltása

Megkezdődik a kritikus infrastruktúrákban, vagyis a tömegközlekedésben, a paksi erőműben és a villamosműveknél dolgozók tömeges oltása - jelentette be Müller Cecília az operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy már több mint 1,6 millióan vannak beoltva, akik közül 500 ezren már a második vakcinát is megkapták. Ezzel párhuzamosan a járványügyi adatok továbbra is emelkednek.

"A legnagyobb erőfeszítést az egészségügyi intézményekben teszik most. Emellett a háziorvosok már felírhatják a favipiravirt, már 37 ezer dobozt rendeltek, de láthatjuk, ennek ellenére magas a kórházban ápolt betegek száma. Fontos, hogy egy ilyen helyzetben racionalizáljuk az ellátórendszer működését, megpróbáljuk még szervezettebbé tenni, központosítani" - mondta Müller Cecília, aki ezzel utalt arra a kormányrendeletre, melynek értelmében csütörtöktől a kórházak alá rendelik az önkormányzati fenntartású szakrendelőket. A munkát a kórházi főigazgatóság szervezi, a cél a leterheltség csökkentése és a hatékonyabb járványügyi védekezés.

Az országos tisztifőorvos hozzátette: eddig 500 egészségügyi önkéntes jelentkezett kórházi munkára, akik mind egészségügyi szakok hallgatói vagy végzett tanulók.

Müller Cecília hangsúlyozta: megkezdődik a "kritikus infrastruktúra" dolgozóinak tömeges oltása. A közlekedési alkalmazottak, illetve a paksi erőmű és a villamosművek munkatársait is beoltják. A folytatásban kitért arra, hogy néhány helyen már csökkent a szennyvízmintákban található Covid-örökítőanyag koncentráció, ezeken a helyeken ismételt ellenőrzést végeznek azért, mert "prognosztikai jelentősége van".

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek