3 évnél régebbi cikk

Öttusa Világkupa-döntő lesz májusban Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Öttusa Világkupa-döntő lesz májusban Fehérváron

Tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt a fehérvári Európa-bajnokság, idén viszont Szöul helyett nálunk rendezik a világkupa-sorozat döntőjét. A Nemzetközi Öttusa Szövetség elnöke ezt csütörtökön, a fehérvári helyszínek bejárása után jelentette be.

Sok újdonságot persze nem kellett megmutatni Klaus Schormannak, hiszen a UIPM első embere a nemzetközi öttusa mezőnnyel együtt visszatérő vendég Fehérváron. Számtalan itteni világversenyen tapasztalta meg, hogy mindig színvonalas a magyar szövetség és a Volán Fehérvár (Alba Volán) közös munkája. Idén azért van szükség az eredeti szöuli helyszín helyett másik kijelölésére, mert a dél-koreai szigorú karanténszabályok jelentős logisztikai és pénzügyi kihívásokat jelentettek volna az öttusasport számára. A sportvezető elmondta, a versenyzőknek is megnyugtató, hogy itt lesz a döntő:

"Székesfehérvár, az öttusa magyar fővárosa és a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya már rutinos szervezők, biztos vagyok benne, hogy az ismerős környezet meg fogja nyugtatni a versenyzőket. Nagy örömünkre szolgál, hogy a májusi döntő egy újabb biztonságos versenyzési lehetőséget biztosít majd a sportolók számára a Tokió felé vezető úton.”

Az olimpiai kvalifikációs versenyek sorában utolsó előtti lesz a Világkupa döntője, melynek időpontja május 13-16. Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója elmondta, a város biztosítja majd a szükséges infrastrukturális feltételeket. Az uszoda adott, a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartanák a már kipróbáltak szerint a laser runt és a lovaglást, a vívás tekintetében pedig már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Liget sori MKOSZ-csarnokkal.

Habár május közepe még messze van, a mostani helyzetből kiindulva a versenyt zárt kapuk mellett tervezzük jelenleg. Már maga a megrendezés is nagy felelősséget ró ránk: mind a versenyzők, mind a lebonyolításban résztvevők, mind pedig a szurkolók egészségét és biztonságát kell most szem előtt tartanunk.”

Ezekben a napokban is zajlik egy magyarországi világkupa-verseny, Budapesten is fontos kvalifikációs pontokat szerezhetnek az öttusázók. A Volán Fehérvár két korábbi világbajnoka, Kovács Sarolta és Demeter Bence már rendelkezik kvótával.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek