Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Mi ez a sok nyíl az úton? - Fehérváron többen is fittyet hánytak a KRESZ szabályaira a napokban

Egészen fenomenális, már-már művészi, ahogy az elmúlt időszakban néhányan felülírták a legalapvetőbb közlekedési szabályokat, és úgy furikáztak Székesfehérváron, mintha nem lenne holnap. Tudjátok, a nyilak - bármennyire is meglepő - azt mutatják, hogy merre lehet/szabad/kötelező haladni, stimmt? Mutatjuk a legvakmerőbb manővereket.

Rövid időn belül három olyan videót is beküldtek a Fehérvári gyökerek Facebook-csoportba, amelyen tökéletesen kivehető a turpisság: egészen konkrétan olyan sávokból kanyarodtak, vagy szakaszokon bukkantak fel a felelőtlen (vagy éppen türelmetlen) autósok, ahonnan az utakra és táblákra kihelyezett, kötelező haladási irányt jelző nyilacskák (figyeltek?) szerint egyáltalán nem szabadott volna.

Nyilván lehet azt mondani, hogy benézte, és így korrigált, meg amúgy is, a kutyát nem veszélyeztette, de könyörgöm, azért találták fel a KRESZ-t, hogy az abban leírtakat betartva biztonságosan tudjunk haladni a forgalomban.

Ha most mindenki elkezdené megszegni a szabályokat, mert éppen rutinból közlekedik egy adott szakaszon, vagy éppen az utolsó pillanatban tervez újra a fejükbe beépített GPS, akkor aztán gyönyörűen néznénk ki, és biztos vagyok benne, hogy folyamatosak lennének a balesetek - legalábbis a koccanások biztos. Aztán mehet az anyázás. Ne, csak ne. 

Bátran kövessétek az utakon talált felfestéseket és a táblákat, akkor biztosan nem lőhettek bakot.

Szóval mutatom is az első lelkes delikvenst, aki a Balatoni út-Széchenyi utca kereszteződésénél kanyarodott be balra az egyenesen haladó sávból. A beküldő kommentje a legnagyobb: "Teljesen azt hittem, hogy csak a bal sávból lehet balra kanyarodni."

A következő szerencsés a Budai útról fordult jobbra a Piac tér irányába, amivel még semmi probléma nem lenne, ám ahelyett, hogy a külön erre a célra kialakított sávot használta volna, az egyenes és balra nyilakkal ellátott szakaszról hajtotta végre az eszement manővert. "Pedig ott volt a lehetőség a jobbra kanyarodáshoz." Ugye, hogy ugye?

És akkor végezetül a Vörösmarty Színház mögötti útvesztőt vesszük górcső alá, ahol is ahelyett, hogy egy sofőr a haladási iránynak megfelelőlen hagyta volna el a helyszínt, a Dr. Koch László utcán, szemben a forgalommal indult tovább a dolgára, amely feltehetően mindenkiénél előrébb való volt, így nem fért bele pár másodpercnyi késés. "Ugye a fránya egyirányú, meg a behajtani tilos tábla!"

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
  Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
 • Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
  Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
 • Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
  Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
 • Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
  Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
 • Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
  Új lakóját keresi „Fehérvár bölcsője”
 • Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán
  Ételintolerancia vagy ételallergia? - előadás az EFI oldalán

Eseménynaptár