Fair29 °C
2021. június 20. vasárnap Rafael
Menü
Házhozszállítás

Négy helyszínen mutatja be nyári darabjait a fehérvári Vörösmarty Színház társulata

Megújul a színház belső tere az újranyitásra. A társulat is készül már a nyárra, négy helyszínen mutatják be a Nyári Színház darabjait.

A kőszínház mellett  Bartók Béla téren, a táci Gorsiumban és a Szárazréti Szabadtéri Színpadon is láthatjuk idén nyáron a Vörösmarty Színház darabjait szabadtéren. 

Pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertették a Vörösmarty Színház újranyitásának menetrendjét. Cser-Palkovics András polgármester örömének adott hangot, hogy az új évad előtt, az önkormányzat támogatásával megújulnak a teátrum belső terei is.

Jelenleg is felújítási munkálatok zajlanak a színház épületében (Fotó: ÖKK/Molnár Artúr)
Jelenleg is felújítási munkálatok zajlanak a színház épületében (Fotó: ÖKK/Molnár Artúr)

Szikora János a színház igazgatója tájékoztatta a színházbarátokat a nyitás feltételeiről.  Elmondta. a legfontosabb, hogy az elmaradt előadásokat az új évadban pótolják.

Kiemelte, hogy a nagyszínházban jelenleg felújítások zajlanak, júniusban nyitja meg kapuit, amikor három alkalommal a mentőszolgálat és a székesfehérvári kórház dolgozóinak lesznek zártkörű előadások.

Szikora János közölte, hogy a nyári színház július 16-án indul, a nagyszínpadon a Boeing Boeing című komédiát játsszák, míg ugyanekkor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szárazréti színpadán a Bor, mámor, szerelem című előadást láthatja a közönség. 

Bagó Bertalan prózai és Horváth Csaba fizikai tagozatvezető a következő évadról szólva elmondta, hogy az elmaradt előadások mellett, kivételes évad vár a nézőkre, olyan új művek kerülnek a színre, amelyek méltóak a társulat eddigi bemutatóihoz.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

 • Ma van Apák napja
  Ma van Apák napja
 • Foci EB: Egy-egyes döntetlen a Franciák ellen
  Foci EB: Egy-egyes döntetlen a Franciák ellen
 • Már szabadon utazhatnak Horvátországba a magyarok
  Már szabadon utazhatnak Horvátországba a magyarok
 • A hétvégén is folytatódik itthon a koronavírus elleni oltás
  A hétvégén is folytatódik itthon a koronavírus elleni oltás

A hét sztorija

Eseménynaptár