Fair29 °C
2021. június 20. vasárnap Rafael
Menü
Házhozszállítás

Jövő májustól új rendszámot vezethetnek be Magyarországon

Jövő májustól új rendszámot vezethetnek be Magyarországon
Jövőre elfogynak a magyar rendszámoknál kiosztható betűk (Fotó: origo.hu)

Az új magyar rendszám valószínűleg négy betűből és három számból fog állni.

A három betűből, három számból, egy magyar zászlóból és egy nagy H-betűből álló kombinációt 1990 nyarán vezették be Magyarországon, ez kapott 2004-ben, az uniós csatlakozáskor kék alapszínt, a hazai trikolór helyét pedig a sárga EU-csillagok vették át.

Egy ideje azonban már sejteni lehetett, hogy változás lesz, ugyanis napjainkban az S-sel kezdődő betűkombinációnál tartunk, így már csak a T-s, a V-s és a Z-s sorozat van hátra. Így várhatóan lassan elfogynak a jelenleg alkalmazott elv szerint kiosztható táblák - írja a vezess.hu az autoselet.hu cikkére hivatkozva, amely már nem érhető el az oldalon.

Emellett a veterán járművek OT-betűjelű rendszámaiból is nagyon kevés kiadható maradt, többek között ezért is indokolt az új változat bevezetése,

amely valószínűleg négy betűből és három számból fog állni.


Valahogy így:

Így nézhetnek ki az új rendszámok (Fotó: vezes.hu/autoselet.hu)
Így nézhetnek ki az új rendszámok (Fotó: vezes.hu/autoselet.hu)

Az autoselet.hu információi szerint egyelőre annyit lehet tudni, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik ezt a változtatást, illetve azt is, mi lesz a különleges rendszámokkal, az ügyfelek kérésére legyártott, egyedi változatokkal és a motorok jelzéseivel. Ha meglesz a bejelentés, jövő májusban lép hatályba a törvény, tehát 2022 tavaszától adják ki az új formátumú rendszámokat.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár