2 évnél régebbi cikk

Beindultak a nyári belföldi foglalások, így nyaralunk 2021-ben
Beindultak a nyári belföldi foglalások, így nyaralunk 2021-ben

Egyre több országba utazhatunk szabadon védettségi igazolvánnyal, ám van, ahol az oltást igazoló lapot is be kell mutatni a határátlépéskor. Ugyanakkor úgy tűnik, a belföldi szálláshelyek is lassacskán felébrdedek Csipkerózsika álmukból, a foglalások már beindultak a nyárra.

Egyre több belföldi szálloda nyitja meg kapuit a vendégek előtt, a foglalások is sűrűsödnek, nem csak az elkövetkező hétvégékre, hanem már a nyárra is. 

Az egyik móri szálloda tulajdonosa például elmondta: a hétvégék már most telítettek, sok család és pár érkezik hozzájuk 2-3 éjszakás kikapcsolódásra.

"Ez egy családi hangulatú szálloda, 40 szobával. Van wellness részleg, lovak, szőlős birtokok, tehát nagyon romantikus a hangulat." - mesélte Möllmann Eszter.  Hozzátette: bizakodva néznek a nyár elé, egyre több a foglalásuk. Tavaly folyamatosan telt ház volt, és ugyanerre számítanak idén is.

Az már most látszik, hogy nem csak a belföldi, hanem a külföldi utak is népszerűek lesznek a következő hónapokban.

Az egyik fehérvári utazási iroda vezetője elmondta, bár sokan a szabályok változása miatt kivárnak, már most sokan gondolkodnak idén tengerparti pihenésen.

"Ahogy nyílnak az utazási lehetőségek, ahogy konkretizálódnak a szabályok, hogy hogyan lehet kiutazni, úgy nálunk is érezhetően megnőtt az ajánlatkérések száma - mesélte Viniczainé Csákvári Tünde utazásiiroda-vezető. - Nagyon várjuk Görögországgal az egyezményt, amit a két ország köt egymással, hogy elfogadják ők is az oltási igazolványunkat, hiszen az az egyik legnépszerűbb úticél."

Egy másik, kedvelt desztináció, Törökország és Magyarország között viszont már bárki utazhat karantén és tesztkötelezettség nélkül, aki megkapta az oltását, ezt néhány nappal ezelőtt a külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Facebook-oldalán.

De nem csak Törökországba utazhatunk mostantól, Szijjártó Péter folyamatosan tárgyal a védettségi igazolvány más országokban történő elfogadása érdekében, melynek eredményeként már korlátozásmentesen lehet beutazni a védettségi igazolvánnyal például Bahreinbe, Montenegróba, Horvátországba, Szerbiába, és Észak-Macedóniába.

Horvátország és Montenegró esetében azonban be kell mutatni a védettséget igazoló kártya mellett a papíralapú oltási igazolványt is.

A konzuli szolgálat honlapja szerint az oltottak számára akkor lehetséges a beutazás, ha ez a lap is rendelkezésre áll, ugyanis azt kell igazolni, hogy a határ átlépése előtt legalább 7 nappal korábban megkapta a megfelelő adagot az oltásokból.  

Az utazási feltételek folyamatosan változnak, ezért minden esetben érdemes tájékozódni a pontos részletekről, melyek a Konzuli Szolgálat honlapján olvashatók.

 

Borítókép: Körtvélyes Tivadar
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek