2 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron 18 milliárd forintos beruházást hajt végre a Hanon Systems
·Gazdaságfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Székesfehérváron 18 milliárd forintos beruházást hajt végre a Hanon Systems
·Gazdaságfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Új kutatási-fejlesztési centrumot is létrehoz a Fehérváron a Hanon.

A Hanon Systems Hungary Kft. 18 milliárd forintos beruházásba kezd Székesfehérváron, amelyhez a magyar kormány 4,6 milliárd forintos állami hozzájárulást nyújt. Az összegből az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártási kapacitását bővíti a beszállító.

A dél-koreai cég nemcsak 40 új munkahelyet is teremt ezzel a beruházással, hanem egy új kutatási-fejlesztési centrum is létrejön Fehérváron.

Az 1986-ban alapított Hanon Systems a világ egyik legnagyobb autóipari klímatechnikai beszállítója. A dél-koreai cég világszerte 51 gyártó üzemet és 3 innovációs központot működtet, termékeit használja többek között a Ford, az Audi, a Volvo, Renault is.

Székesfehérvári üzem csaknem 1600 munkavállalóval állít elő alkatrészeket. A Nógrád megyei Rétságon 2001-ben, Pécsett pedig 2019-ben építettek újabb gyárakat – olvasható a cég honlapján. Beszámolójuk szerint a magyarországi vállalat nettó árbevétele 2019-ben meghaladta a 65 milliárd forintot, 2020-ban az 58 milliárd forintot, túlnyomórészt külföldi értékesítésekből.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek