2 évnél régebbi cikk

Ne parázz a fürdőruhán, éljen a pozitív testkép!
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
decathlon.hu/viztiszta-onbizalom
Ne parázz a fürdőruhán, éljen a pozitív testkép!
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Rengeteg nő éli meg krízisként a fürdőruha szezon beköszöntét. A reklámokból csupa tökéletes testű modell mosolyog ránk háromszög bikiniben. A minap üdítő jelenségbe botlottam, ezúttal a Decathlon élteti a pozitív testképet. Nem is akárhogy. Éljenek a valódi nők!

A legutóbbi bikinivásárláshoz fűződő emlékem az, hogy sikítani akartam, amikor magamra öltöttem a hőn áhított bikinit. A combom vastagabbnak tűnt, a mellem elveszett és rikító fehérségem elvakított. Néztem magam a tükörben, méricskéltem egy ideig a testemet. Próbáltam eldönteni, hogy maradhat-e a bikini, vagy szerezzek be hozzá egy strandkendőt is. Majd kirongyoltam a próbafülkéből és magamban megfogadtam, hogy legalább három évet igyekszem kihúzni a most beszerzett bikinivel, mert semmi szükségem erre a tortúrára.

Persze tudom, hogy én is úgy vagyok, mint a nők nagy része, akiket évtizedeken át arra kondicionáltak, hogy csak akkor érezhetik magukat jól a vízparton ha tökéletes testtel rendelkeznek. És fantasztikusan mutatnak egy pici háromszög alakú bikiniben. Elszoktunk az átlagos, valódi testek látványától. Folyamatosan manipulálnak minket a reklámok. Én pedig évek óta szégyellem magam.

Tudom, hogy nem kellene ezzel foglalkoznom, ugyanakkor mégsem tudom teljesen levetkőzni a gátlásaimat. Igyekszem jó formában tartani magam, figyelek a táplálkozásra, próbálok rendszeresen mozogni is. Ennek ellenére nem tudom megmondani, hogy mikor éreztem magam felhőtlenül boldognak a vízparton. Persze sokat járunk a Balatonra, a Velencei-tóhoz, és imádok megmártózni a tengerben. Azonban az biztos, hogy az első fél óra nem telik fesztelenül. Zavarban érzem magam fürdőruhában. Ahogy a frusztráció múlik, úgy válik önfeledt szórakozássá a strandolás is.

A minap belebotlottam a Decathlon Víztiszta önbizalom kampányába. Rögtön megkönnyebbülten, és nagyot dobbant a szívem. Néztem a fotókat, megnéztem a videót és rájöttem arra, hogy nem vagyok egyedül! Szuper kis kampányt raktak össze, amitől számomra zseniális, hogy azt érzem: felszabadít. 4 nagyon különböző nőt ismerünk meg, akiknek más-más kapcsolata van a vízhez, az úszáshoz. Egy nagyon izgalmas utat járnak be két hónapon át. Szuper érzés volt látni őket. Azt, hogy nemcsak tökéletes modelleken mutathat jól egy fürdőruha.

Más viszonyban voltak a testükkel, más szinten volt az önbizalmuk. A program vége a fotózás napja, a képeken pedig 4 ragyogó, sugárzó, valódi nő mosolyog ránk és büszkén viselik úszódresszüket, fürdőruhájukat. Lehet idén mégiscsak elmegyek és veszek egy új bikinit :-D

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek