2 évnél régebbi cikk

Te fogod hordani a maszkot az enyhítések után?
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined
Te fogod hordani a maszkot az enyhítések után?
·Életmódvasárnapi szubjektív·Utolsó frissítés: undefined

Első blikkre egyértelműnek tűnik a válasz (nyilván nem), ám mivel az elmúlt napokban számos helyről jött szembe velem ez a kérdés, arra gondolok, sokan mégsem olyan biztosak benne. Ti mit gondoltok?

Július 2-án, pénteken meglett a 5,5 millió beoltott, ennek értelmében számos enyhítés lépett életbe. A legfontosabb talán az, hogy szombattól a kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell maszkot viselni a közterületeken (közterületeken már előtte sem kellett), az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. 

Ugyanakkor a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg - olvasható a kormany.hu oldalon.

Nos, már e sorokat olvasva is megfogalmazódott bennem a kérdés, vajon hányan fogják hordani a maszkot az engedmények után, ám ahogy szépen lassan nekem is megváltozott erről a véleményem, úgy biztos vagyok benne, hogy mások is járhattak így.

Mert a maszk amúgy kényelmetlen, meg lehet fulladni tőle, szétdörzsöli a fület, a szemüvegeseknek meg aztán külön szenvedés nap mint nap megküzdeni a párásodó lencsékkel.

Ha csak ezeket vesszük, akkor egyértelmű a válasz: le a maszkkal!

De mi van az érem másik oldalával? Hogy amúgy a maszk igenis meggátolhatja a különböző vírusok, így a koronavírus terjedését is. Ennek fényében pedig annak ellenére, hogy nem kötelező, praktikus dolog lehet legalább olyan helyeken felvenni, ahol sok ember fordul meg viszonylag rövid idő leforgása alatt. Vagy nem? 

Az a helyzet, hogy pár hónapja még azt gondoltam, ha teljesen eltűnik a covid, akkor is hordani fogom a maszkot vásárlásaim során. De ez az oltás és számos egyéb tényező miatt mára teljesen átfordult bennem, sőt, alig vártam a szombat reggelt, hogy végre maszk nélkül tudjak beszambázni az egyik közeli közértbe. Felemelő érzés volt, na!

És akkor elkezdtem a Facebookon nézelődni, ahol rövid idő alatt vagy tízszer jött velem szembe a kérdés: te fogod hordani a maszkot az enyhítések után?

Amúgy teljesen jogos a felvetés. Mert nyilván most örülünk, meg nyár, meg szabadság, meg minden, de vajon meglesz ennek a böjtje? Majd idővel kiderül.

Ti hogy viszonyultok a maszkkérdéshez? Hordjátok az enyhítések után is, vagy még véletlenül sem fog az eszetekbe jutni felszerelni az arcotokra?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek