1 hónapnál régebbi cikk

Kézilabdapályával bővül a Zentai úti Általános Iskola
·Sportiskola·Utolsó frissítés: undefined
Molnár Artúr
Kézilabdapályával bővül a Zentai úti Általános Iskola
·Sportiskola·Utolsó frissítés: undefined

A Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával két kézilabdapálya épül jelenleg Székesfehérváron: az egyik a BCE campusa mellett, a másik pedig a Zentai Úti Iskola udvarán. Három hét múlva készül el a szabvány méretű pálya, ami az iskolai testnevelésórák mellett az utánpótlás edzéseinek ad majd helyet.

Két kézilabdapálya épül Székesfehérváron a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával, a Köfém SC-vel közös pályázati forrásból: az egyik a Zentai Úti Általános Iskola udvarán, a másik pedig a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa mellett.

Ritka és egyedülálló, hogy egy város két ilyen pályát kap, komoly fejlesztés és lehetőség egyben! A beruházással 22 X 42 méteres, műanyag borítású, szabvány kézilabdapálya valósul meg két kapuval, a két rövidebb oldalán 5-5 méter magas labdafogó hálóval, illetve a pályán körben 1,1 méter magas oldalfallal, bejárattal.” – mondta el Mészáros Attila alpolgármester, és köszönetet mondott Balássi Imre klubelnöknek, a klubnak és a Szövetségnek a támogatásért. A nyolcmillió forintos fejlesztéssel a régi aszfaltos pálya helyén szeptemberben az iskolások már új pályát vehetnek birtokba.

Kukucska Márta iskolaigazgató megköszönve a lehetőséget és a megvalósítást elmondta, hogy a projekt már két éve elindult, de a pandémia miatt a munkálatokat csak három hete tudták elkezdeni – és még körülbelül három hétre van szükség a befejezésig. Az iskolában több mint 500 gyerek tudja majd használni az új pályát, illetve fontos lehetőség az U10-es és U12-es fiatal sportolók számára is. A Zentai tehát egy bázisa lehet a kézilabdás utánpótlásnak, mondta az igazgató; jelenleg az Alba Regia SC labdás fejlesztő foglalkozásokat tart az első és második évfolyamos kisdiákoknak tanórai keretek között, másrészt délutáni edzéseket, sportköröket vezetnek a szakemberek. Az utánpótlás mellett a testnevelésórákon és szabadidős sportolásra is használják majd a pályát.

Örömét fejezte ki dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, hogy megújul és megszépül az iskola udvara, és köszönetet mondott mindenkinek a közbenjárásáért a megvalósításhoz.

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek