2 évnél régebbi cikk

Damniczki Balázs fagyija is bekerült az Év Fagylaltja döntőjébe
·Gasztrofagyi·Utolsó frissítés: undefined
Damniczki Balázs fagyija is bekerült az Év Fagylaltja döntőjébe
·Gasztrofagyi·Utolsó frissítés: undefined

A fehérvári édességek közül Damniczki Balázs mangó & citromnád fagyija a pontozásban harmadik helyen végzett, ám végül a zsűri úgy döntött, hogy tovább versenyezhet a budapesti döntőben.

Székesfehérváron zajlott hétfőn az Év Fagylaltja 2021-es verseny első területi döntője, ahol hosszas kóstolás után a zsűri úgy döntött: a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó édes tejföl cumberland mártással és a komáromi Jánoska Cukrászda arany mangó fagyija maradhat versenyben az Év Fagylaltja címért - olvasható az ÖKK közleményében.

Az Egy a Természettel Természeti és Vadászati Világkiállítás tiszteletére létrehozott kategóriában pedig a Bagaméri Fagylaltozó berényi gesztenye és a Dock Cukrászda mezei kakukkfütty fagyijai versenyezhetnek tovább a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által hirdetett megmérettetésen.

A Damniczki Cukrászdában rendezett régiós döntőben a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, 18 mennyei, hűs édességből kellett kiválasztaniuk a legfinomabbakat, amelyek esélyesek lehetnek július 5-én a cím elnyerésére.

Az ítészek hétfőn több székesfehérvári finomságot is megkóstolhattak: Végh József, a Krém Cukrászda cukrásza a szeptember és a pirosribizlis mandula nevű fagylaltokkal, míg Damniczki Balázs a Cocco Mango, az Áfonyás vargánya és a mangó & citromnád elnevezésű kreációkkal kápráztatta el őket.

A fehérvári édességek közül Damniczki Balázs mangó & citromnád fagyija a pontozásban harmadik helyen végzett.

Végül a székesfehérvári, a balatonlellei, a tápiószecsői és az egri régiós döntők összes fagylaltjának megkóstolása után a Szűcs Árpád cukrászséf által vezetett zsűri úgy döntött, hogy

a székesfehérvári cukrászséf is tovább versenyezhet keleti ihletésű finomságával a budapesti döntőben, az Év Fagylaltja 2021. cím elnyeréséért.

Borítókép: Pál Loránd
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek