2 évnél régebbi cikk

Fehérvári ökölvívó sikerek – irány az EB!
·EgészségTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvári ökölvívó sikerek – irány az EB!
·EgészségTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Arany-, ezüst- és bronzérem is került a Fehérvár Küzdősport SE utánpótlás ökölvívói nyakába az Utánpótlás Magyar Kupán. Tóth Adrián pedig győzelmével megváltotta jegyét a Grúziában megrendezendő Európa-bajnokságra.

A korábban „Diákolimpiának” nevezett megmérettetésre Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban került sor. A szervezők célja az volt, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsanak a serdülő és a junior korosztály számára, valamint, hogy kiderítsék, ki érdemli meg az Utánpótlás Magyar Kupa bajnoki címét – és a jogosultságot a nemzetközi tornákon való indulásra, a válogatott keretbe való bekerülésre.

Remekül szerepeltek a Fehérvár Küzdősport SE képviselői az Utánpótlás Magyar Kupán

Turós Arnod FB-oldala

A viadalon 217 serdülő (13-14 év közötti) és junior (15-16 év közötti) fiatal vett részt, köztük a Fehérvár Küzdősport SE képviselői, akik remekül szerepeltek. Tóth Adrián a legjobbnak bizonyult kor- és súlykategóriájában, Frank Dominik második helyezést ért el, Hippeller Panna pedig bronzérmet szerzett. Fekete Leon, Németh Zsolt és Sárosdi Patrik ugyan nem tudott dobogóra állni, ám vezetőedzőjük szerint ők is nagyon szépen helyt álltak. (Dominik serdülőként indult 48 kg-ban, Fekete Leon pedig 68 kg-ban. Németh Zsolt juniorként mérettette meg magát 70 kg-ban, Sárosdi Patrik és Tóth Adrián pedig 75 kg-ban. Hippeller Panna junior-ként az 57 kg-os kategóriában bizonyította be tudását.)

Szenzációsan jó hangulatú és eredményekben is gazdag versenyről tértünk haza. Adrián az első meccsén egy kicsit álmoskásan mozgott, de az elődöntőben megmutatta igazi tudását: az első menetben egy ritmusváltással rászámoltatott ellenfelére, majd egy újabbal be is fejezte a mérkőzést. Ráadásul a döntőben korábbi legyőzőjét múlta felül nagyon meggyőző harccal. Adrián ezzel a tornagyőzelemmel megváltotta jegyét a Grúziában megrendezendő Európa-bajnokságra” – tartott élménybeszámolót Turós Arnold a Kupa után.

Tóth Adrián és Turós Arnold Németországban - a győzelem után

Turós Arnold FB-oldala

A székesfehérvári sportoló hasonlóan szerepelt nemrég Németországban, a Ruhr Games-en is. E versenyen rengeteg sportág mutatkozott be – természetesen az ökölvívás is. A németeknek egyben ez volt az EB-válogatójuk is: a német, a cseh és a magyar versenyzők körmérkőzésben vívták a csatákat.

Adrián itt két győzelem mellett egy vereséget mutatott be, így a második helyen végzet. A fiatalember jelenleg a válogatott edzőtáborában készül a Grúziában megrendezendő Európa-bajnokságra.

 Németország, Ruhr Games

Turós Arnold FB-oldala

Visszatérve a Utánpótlás Magyar Kupára: Frank Dominik ezüstérmet bokszolt össze, ami azért is különleges eredmény, mert idén került a serdülők közé, és máris a döntőig verekedte magát. Nagyon nehéz meccsekkel, kemény ellenfeleken keresztül jutott el a fináléig, amit sajnos nem tudott behúzni, de rengeteg tapasztalatot szerzett. Összességében fegyelmezett, stílusos, gondolkodó ökölvívást mutatott.

A vezetőedző elárulta, hogy a sorsolás nem igazán kedvezett diákjainak, mert mindegyik gyermeke a nehezebb ágra került. Leon az első meccsén vereséget szenvedett a későbbi bajnoktól, Hippeller Panna pedig egy kiütéses győzelem után kapott csak ki nagy küzdelemben, megosztott pontozással a későbbi bajnoktól.

Pannával kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy üstökösként robbant be az ökölvívás vérkeringésébe. E rovatban már többször írtunk róla, mint „kempo bajnokról”, hiszen Kordás István és Koncz Gábor szárnyai alatt nevelkedve számtalan versenyt megnyert már az említett sportágban.

Aztán belekóstolt az olimpiai ökölvívásba is, s jelenleg a kempo és a boksz egyaránt élete részét képezi. Szorgalmas és tehetséges – így első versenye már bronzérmet hozott számára annak ellenére, hogy az ő súlycsoportjában indultak el a legtöbben.

Fehérvári Ökölvívók az Utánpótlás Magyar Kupán

Turós Arnold FB-oldala

S, hogy a többiekről is szót ejtsünk, hiszen igencsak megérdemlik: Sárosdi Patrik megosztott pontozással kapott ki az első meccsén, Németh Zsolt pedig láthatóan most értett meg a bunyóra (fejlődése igen nagy iramban halad), ám sajnos nála is megosztott pontozás vetett véget a versenyben maradásnak.

Turós Levente és Nagy Evelin most még csak „felhozó jelleggel” bunyózott, ám szép mérkőzéseket mutattak be ők is: Levente csak jövőre éri el a versenyzési korosztályt, de már tavaly óta tervszerű, küzdelemhez szoktatásban van része. Most Egerben a 4 nap alatt 15 menetet öklözött a versenyből kiesett, nála idősebb bunyósokkal. Nagy Evelin szintén tartalmasan töltötte el ezt a pár napot: 25 menetet bokszolt - váltott ellenfelekkel.

Borítókép: Turós Arnold FB-oldala
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek