2 évnél régebbi cikk

Megvan a 2021-es Királyi Napok programja
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Megvan a 2021-es Királyi Napok programja
·ProgramokKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined

Minden évben az egyik leginkább várt programsorozat a Királyi Napok Székesfehérváron. Íme, a következő eseményekre mehetünk 2021-ben!

A megszokottnál szerényebben, de idén is az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár az állam- és városalapító szent királyra - áll a Királyi Napok 2021-es tervezett programjait összegyűjtő oldalon.

Jó hír, hogy a fentiek ellenére szinte egész augusztusban remek programokat kínálnak, és a felvezető események már 6-ától elkezdődnek: a gyönyörűen megújult Bartók Béla téren „Mert ehhez van kedvünk…” címmel élőbeszédes, élőzenés 100 perces esztrádműsor lesz a Vörösmarty Színház szervezésében.

A Királyi Napok augusztus 13-án indulnak, és rengeteg programmal várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A Koronázási Ünnepi Játékok napjainak idejére, augusztus 20-22. között ismét középkori hangulatba kerülhetünk a belvárosban: hagyományőrző csapatok, régizenészek járják majd az utcákat, gólyalábasok is mókáznak a látogatók között. Az óriásbábok pedig idén is többször felvonulnak, és be is mutatkoznak a vendégeknek a belvárosban.

A már ismert Ágbogozó játékban és a legújabb, nyomozós-matricagyűjtős játékban kicsik és nagyok közelebbről is megismerhetik az Árpád-házi királyokat.

A Malom utcai Táncházban folkestek, koncertek, táncszínházi bemutató kínál kellemes estéket. A Zichy ligetben lesz családi piknik, lovagi torna és számos gyermekfoglalkozás, kreatív játék.

Augusztus 21-én és 22-én a középkori élő sakk előadásban a száz négyzetméteres fekete-fehér táblán a morvamezei csatát elevenítik fel fehérvári középiskolások.

A Barátság mozi kertmoziját a Városháza díszudvarában élvezheti a közönség. Lesznek koncertek is: a komolyzenét kedvelők az Alba Regia Szimfonikus Zenekart augusztus 18-án hallhatják a megújult Bartók Béla téren, a Bregyó közben pedig a Best of Geszti, az István, a király rockopera koncertváltozata és az Alba Regia Táncegyüttes fesztiválzáró estje várja a rajongókat.

A részletes programokról ide kattintva olvashattok!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek