2 évnél régebbi cikk

Történelemmel fűszerezett bringatúra - egy különleges tekerés Sóstótól a Gorsiumig
·Programokbicikli·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Értékmentők
Történelemmel fűszerezett bringatúra - egy különleges tekerés Sóstótól a Gorsiumig
·Programokbicikli·Utolsó frissítés: undefined

Az Értékmentők a Fehérvári Kerékpáros Sportegyesülettel és a Szent István Király Múzeummal karöltve szervezte meg kerékpáros túráját szombaton délelőtt. A résztvevők a Sóstói Mol Arénától indulva számos érdekességgel ismerkedhettek meg a Gorsiumig tartó tekerés során.

Újra akcióba lendültek az Értékmentők: ezúttal szombat délelőttre szerveztek történelmi ismeretekkel tarkított biciklis kirándulást. A résztvevők a Sóstói Mol Arénától indultak, a cél pedig az volt, hogy a Gorsiumig tartó túra során számos érdekességet megtudhassanak a környékről a múzeum szakembereinek segítségével.

„Biciklizünk egy jót, kicsit sportolunk, és emellett a múzeum szakemberei pedig meséltek nekünk arról, hogy ezen a bringaútvonalon milyen érdekességek találhatók, olyanok is, amelyek esetleg már nem látszanak, de korábban itt állhattak. A kiemelt cél az, hogy a Gorsiumot megmutassuk, hiszen mi beleszerettünk a helybe és szeretnénk, ha másoknak is érdekes lenne” - mondta el Pletser Ádám, az IGenerációért Egyesület elnöke.

A bringatúrán Mészáros Attila alpolgármester is részt vett, aki örömét fejezte ki, hogy egy újabb közösségépítő program született a városban. 

"A sport is fontos, másrészt nyilván az a kulturális közeg is, ami folyamatosan fejlődött az elmúlt években Székesfehérváron és Gorsiumban, hiszen fantasztikus építkezések és kiemelkedő munka folyik utóbbi helyen is. Ha pedig a sportot és a kultúrát össze tudjuk párosítani, akkor kicsit egészségesebben élünk, és sok mindent tanulunk" - emelte ki Mészáros Attila alpolgármester.

Azoknak is lesz lehetőségük hasonló programon részt venni, akik lemaradtak a szombati túráról: a nyár folyamán még augusztus 1-én és 14-én is lesz alkalom Gorsiumba tekerni. Az esemény azonban regisztrációhoz kötött, az Értékmentők közösségi oldalán lehet jelentkezni. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek