2 évnél régebbi cikk

A nagyi lecsós csirkemája újragondolva
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kurucz Tünde
A nagyi lecsós csirkemája újragondolva
·Gasztrorecept·Utolsó frissítés: undefined

Augusztusban mindent is lecsósan készít a nagymamám. Jut belőle a csirkecombra, a karajra és a májra is. Ez utóbbi a család egyik nyári kedvence. Picit újragondoltuk a hagyományos receptet.

A lecsós máj egy fő előnye, hogy pillanatok alatt el lehet készíteni, így nem kell mellette órákat ácsorogni a tűzhely mellett. Két dolgoz azonban nem árt figyelembe venni:

  • lehetőleg friss csirkemájat használjunk, mert akkor lesz igazán krémes az állaga
  • csak a legvégén sózzunk, nehogy idő előtt megkeményedjen a máj

Hozzávalók négy személyre:

  • 1 kg csirkemáj
  • 5 szem paradicsom
  • 6-7 darab lecsópaprika
  • egy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 deci paradicsom passata
  • ízlés szerint só, bors
  • a tálaláshoz parmezán és néhány levél bazsalikom
  • pici olívaolaj a pirításhoz

Egy wokban az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott csirkemájat. Pár percig pirítjuk, aztán jöhet a karikázott paprika és a paradicsom. Alaposan összedolgozzuk. Felöntjük egy kis paradicsom passatával és fedő alatt addig főzzük, míg a máj meg nem puhul. A legvégén sózzuk-borsozzuk.

A tálalás előtt megszórjuk egy kis parmezánnal és néhány levél bazsalikommal. Hagyományosan a nagyanyám tarhonyával tálalta, de bulgurral vagy csak egy szelet kovászos kenyérrel is nagyon finom.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek