A nagyi lecsós csirkemája újragondolvaA nagyi lecsós csirkemája újragondolva
A lecsós máj egy fő előnye, hogy pillanatok alatt el lehet készíteni, így nem kell mellette órákat ácsorogni a tűzhely mellett. Két dolgoz azonban nem árt figyelembe venni:
- lehetőleg friss csirkemájat használjunk, mert akkor lesz igazán krémes az állaga
- csak a legvégén sózzunk, nehogy idő előtt megkeményedjen a máj
Hozzávalók négy személyre:
- 1 kg csirkemáj
- 5 szem paradicsom
- 6-7 darab lecsópaprika
- egy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 deci paradicsom passata
- ízlés szerint só, bors
- a tálaláshoz parmezán és néhány levél bazsalikom
- pici olívaolaj a pirításhoz
Egy wokban az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott csirkemájat. Pár percig pirítjuk, aztán jöhet a karikázott paprika és a paradicsom. Alaposan összedolgozzuk. Felöntjük egy kis paradicsom passatával és fedő alatt addig főzzük, míg a máj meg nem puhul. A legvégén sózzuk-borsozzuk.
A tálalás előtt megszórjuk egy kis parmezánnal és néhány levél bazsalikommal. Hagyományosan a nagyanyám tarhonyával tálalta, de bulgurral vagy csak egy szelet kovászos kenyérrel is nagyon finom.