Fűszerezd meg a karácsonyt kardamomos karikával! - recept
Fűszerezd meg a karácsonyt kardamomos karikával! - recept

Remek vendégváró karácsonyi sütemény a kardamomos karika, amely annyira finom, hogy érdemes elsőre is dupla adagot sütni.
Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
225 gramm liszt
100 gramm cukor
125 gramm lágy margarin
1 tojás
50 gramm aprított mandula
1 tasak vaníliás cukor
fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál őrölt ánizs
fél teáskanál őrölt kardamom
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi szegfűbors

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a mandulával és hozzáadjuk a fűszereket. Ezután beleütjük a tojást, beletesszük a margarint is, majd az egészet robotgéppel összedolgozzuk. Amikor összeállt a tészta, akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk és hengerré formázzuk.
A hengert elfelezzük és 25 egyforma részre osztjuk. Minden darabot 10-12 centis hengerré sodrunk, aztán karikává formázzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint porcukorral díszítjük.