2 évnél régebbi cikk

Megszépül a Várfal park: új játszótér épül a belvárosban
·HírekBelváros·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
Megszépül a Várfal park: új játszótér épül a belvárosban
·HírekBelváros·Utolsó frissítés: undefined

Megkezdődött a Várfal parkban annak az új játszótérnek a kivitelezése, amellyel a 80 évvel ezelőtt alapított Székesfehérvári Könnyűfémmű ipari örökségét képviselő vállalatok és Székesfehérvár önkormányzata tiszteleg a nagymúltú, a város gazdasági fejlődését meghatározó „Köfém” emléke előtt. 

Nyolcvan évvel ezelőtt, 1941-ben alapították a Székesfehérvári Könnyűfémmű első üzemeit. Az évfordulót több hónapos programsorozattal ünneplik azon társaságok, amelyek valamilyen kötődésük révén utódtársaságai a nagymúltú vállalatnak.

Egy rendhagyó szülinapi ajándék

A Könnyűfémmű és annak bázisán létrejött társaságok világszerte minőségi alumínium termékek széles kínálatával látták és látják el az autó-, a csomagoló-, a háztartási-, a teherszállítási- és az építőipart, ezzel öregbítve városunk hírnevét. A nyolc évtized alatt eddig négy generációnak biztosítottak munkát és megélhetést Székesfehérváron.

A 80. évfordulóhoz kapcsolódóan – az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. és a Howmet-Köfém Kft. kezdeményezésére – a Howmet Aerospace Foundation és az Arconic Foundation amerikai székhelyű alapítványok mindösszesen 95.000 USD-t különítettek el, továbbá a Hydro Extrusion Hungary Kft. további 10.000 USD-t ajánlott fel székesfehérvári felhasználásra, fejlesztésre. 

Kapcsolódó
80 éves az Arconic-Köfém Hengermű-Öntödéje

Fennállásának nyolcvanadik évfordulóját ünnepli az Arconic-Köfém Hengermű-Öntödéje. A születésnapot több hónapos programsorozattal ünnepli a vállalat, melynek része lesz egy új játszótér valamint egy sétány kialakítása is.

Az önkormányzattal való egyeztetésen a társaságok vezetői egyetértettek abban, hogy a város szívében található Várfal park megújulásának anyagi támogatása méltó a vállalatcsoport fennállásának 80. évfordulójához. 

Készül az új játszótér

A ma elkezdődött munkák során a park új, a közösséget szolgáló funkciókkal bővül, a 21. század igényeinek és követelményeinek megfelelve kellemes pihenő és játszó teret biztosít a székesfehérváriak számára. A gyermekjátszó illeszkedik majd a történelmi belváros arculatához, építészeti örökségéhez.

A megújult park területén kültéri digitális eszközt (okospadot) és további, az önkormányzati fejlesztésbe illeszkedő játékelemet helyeznek el, így a Várfal park nem csupán játékra és pihenésre lesz alkalmas, de egyben tanulásra is ösztönözi a különböző korosztályokat. Emellett a park zöldítése, fákkal, virágokkal való szépítése, ivókúttal történő felszerelése is része a projektnek, annak érdekében, hogy a városban élőket és az ide érkezőket vonzó és kellemes kialakítású park fogadja. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek