2 évnél régebbi cikk

Dr. Dolittle-jelenség Sukorón - gólyabaráttá vált az egész település
·Hírekgólya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Dr. Dolittle-jelenség Sukorón - gólyabaráttá vált az egész település
·Hírekgólya·Utolsó frissítés: undefined

Ragaszkodnak a Berkényi Tamás által megmentett madarak a doktorukhoz, ezért sokszor találkozhatunk a rendelő környékén a felgyógyult állatokkal, akik a szabadon engedés után sem csatlakoznak fajtársaikhoz. A település határában most már táblák is figyelmeztetnek, Sukoró gólyabarát falu.

Berkényi Tamás azt mondja, szereti a gólya az emberek közelségét és a falubéliek is megszokták, kedvelik a jelenlétét. Ezért döntött úgy a közösség, a településre látogatókat is figyelmeztetik, bárhol felbukkanhat ez a gólya, érdemes rá vigyázni mindenkinek. 

Ebben a szezonban közel két tucat gólya fordult meg a Vadmadárkórházban, de már csak öten lábadoznak itt. Berkényi Tamás abban bízik, hamarosan ők is útra kelhetnek. Bár a gólyák általában augusztus 20-a körül indulnak el Afrikába, az állatorvos szerint akkor sincs semmi baj, ha szeptember közepén is találkozunk velük.

"A múlt héten engedtünk el hat gólyát a közelben. Ők is itt vannak még, egy gyülekezőhelyet hoztunk létre. Ahol elengedtük a hat gólyánkat, ott ma már tizenketten vannak a réten, tehát látszik, hogy még a gyülekezési időszakban vannak" - mondta Berkényi Tamás, a Sukorói Vadmadárkórház vezetője.

Sukorón minden évben telel gólya, így nagy valószínűséggel idén sem lesz ez másként és nemcsak Kázmér karácsonyozik velünk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek