2 évnél régebbi cikk

Kiss and go parkoló az István Király iskolánál
·Közlekedésiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Kiss and go parkoló az István Király iskolánál
·Közlekedésiskola·Utolsó frissítés: undefined

Kiss and go - vagyis puszi és menj! Hogy gyorsabban haladjon a gyerekeket reggel suliba hordó autók tömege, most már az István Király iskolánál is van ilyen megállóhely.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Kodály Zoltán Általános Iskolánál létrehoztak egy úgynevezett Kiss and go parkolóhelyet, hogy gördülékenyebben haladjon reggelente a több száz tanuló iskolába való megérkezése. 

Kapcsolódó
A Deák Ferenc utcában van a legaranyosabb fehérvári KRESZ-tábla

Családbarát kiegészítő KRESZ-táblát kapott a Deák Ferenc utca és a Béke tér kereszteződésében található várakozni tilos tábla. A Kiss & Go zónában három percet kapnak a szülők, hogy iskolába indítsák a kocsiból, vagy a tanítás végén felkapják a gyerekeket.

Az ilyen parkolókban, - mondhatni amerikai stílusban - ugyanis várakozni tilos, csupán annyi időre szabad megállni, amíg a gyermek az iskolatáskájával biztonságosan kikászálódik a kocsiból, és egy puszival az útjára engedjük őt az iskolába. 

Mivel az István Király Általános Iskolába is több száz gyermek érkezik autóval Székesfehérvár és környékének számos pontjáról, szükséges a reggeli autóforgalom biztonságos kordában tartása és gördülékennyé tétele. 

Ezt hivatott elősegíteni az intézmény mellett az idén nyáron megvalósult parkolóbővítés, és az ennek során kialakított Kiss and go parkolóhely. 

Kapcsolódó
Megújul az István Király Iskola udvara, és zajlik a parkolóépítés is

A következő tanévnyitón már felújított belső udvar fogadja a 35 éves jubileumát ünneplő István Király Általános Iskola tanulóit.

Most már a szülőkön a sor, hogy hatékonyan éljenek a lehetőséggel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek