2 évnél régebbi cikk

Egy harmadik hulladékudvar is nyílik Fehérváron
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Egy harmadik hulladékudvar is nyílik Fehérváron
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Szerdán az Öreghegyen tartottak lakossági fórumot, ahol többek között a Pozsonyi, a Zsolnai, a Nagyszombati a Kassai és a Nyitrai utca felújításáról volt szó. Illetve arról, hogy hamarosan egy harmadik hulladékudvar is nyílik Fehérváron.

"A város pénzügyi lehetőségeit is megviselte a járvány és több fejlesztést át kellett ütemezni, de a napokban már kezdődik a Kassai és a Sasvári között a Verbói utca felújítása, ami várhatóan novemberre be is fejeződik" - tájékoztatta a lakókat Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő.

Majd hozzátette: a Kossuth Lajos Általános Iskolában képviselői forrásból újítják fel az iskola játszóterét és a Máriavölgy járdáját is több helyen felújítják, továbbá régi lakossági kérés a Kassai-Vágújhelyi kereszteződésében egy gyalogos átkelőhely kiépítése, melynek elindul a tervezése - számolt be a szekesfehervar.hu.

A fórumon részt vett Cser-Palkovics András polgármester is, aki arról beszélt, hogy folyamatban van az Aranybulla Emlékmű környékének felújítása, ami jövőre az Aranybulla emlékévre készül el.

Illetve az Öreghegyet is érintő örömteli hír, hogy a végéhez közelít a Csalai Hulladékkezelő telepen épült két új válogató csarnok üzembe helyezése, mely lehetővé teszi, hogy kivétel nélkül minden hulladék, ami bekerül Csalára kezelésre és válogatásra kerüljön.

Felújítják az Öreghegyi Közösségi Házat

Az Öreghegyi Közösségi Ház felújítását 46 milliós állami forrásból tudják elkezdeni. Az első jelentős lépés a fűtésrendszer és a gépészet korszerűsítése lesz a házban.

Útfejlesztési program az Öreghegyen

A Fiskális út felújítása után elkezdődött a kisebb utcák megújítása az Öreghegyen, melyet a következő években is folytatni szeretnének. A város polgármestere arról tájékoztatta a lakókat, hogy vannak önkormányzati önerőből megvalósítható útfelújítások, de néhány nagy öreghegyi gyűjtőút felújítása már meghaladja a város pénzügyi képességeit.

„Vargha Tamás országgyűlési képviselővel közösen lobbizunk több nagy út felújításáért. A Pozsonyi, a Nagyszombati, a Nyitrai, a Zsolnai és a Kassai utcák felújítása a teljes közműrendszer cseréjével, járdákkal együtt mintegy 8.6 milliárd forintba kerülne. Bízom abban, hogy hamarosan jó híreket lehet bejelenteni a nagy utcák felújításáról.”

Hol lehet leadni az elektronikai hulladékot Fehérváron?

A Palotai úti hulladékudvarban és Csalán is leadhatók az elektronikai hulladékok. Steigerwald Tibor a Depónia igazgatója arról is tájékoztatta az öreghegyieket, hogy a használt sütőolaj gyűjtésére 22 gyűjtőpontot hoz létre a szolgáltató novembertől Székesfehérváron és ezeken a helyeken lehet majd zárt műanyag palackban elhelyezni a hideg használt sütőolajat.

Hamarosan egy harmadik hulladékudvar is nyílik Fehérváron az Új Váralja soron a teljes átvehető hulladékszortimenttel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek