2 évnél régebbi cikk

Körbefutottuk, mert ott volt
·Sportfutás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Médiacentrum
Körbefutottuk, mert ott volt
·Sportfutás·Utolsó frissítés: undefined

Az UltraBalaton egy kemény, igazi emberpróbáló kihívás. És nagyszerű csapatépítés, melynek keretében minden évben ezrek élvezik a sportot, a tájat és még a nehézségeket is. A Fehérvár Médiacentrum dolgozói közül idén is többen körbefutottuk a csodás Balatont.

George Mallory, akiről a mai napig nem eldöntött, megmászta-e elsőként 1924-ben a Mount Everestet, legendás feleletet adott, amikor arról kérdezték, miért vágyott a világ legmagasabb hegyére: „mert ott volt”. Minden extrém kihívás előtt álló sportember tömör válasza ez a nagy feladatok előtt, és ha a Balaton körbefutása nem is hasonlítható a csúcstámadáshoz, amatőr futóként tökéletes megközelítés. Körbe kell futni, hiszen ott van.

Az Ultrabalatont 2007 óta szervezik meg, és ma már valóban tömegek mozdulnak, szerveződnek és szerveznek hónapokon át, hogy csapatban vagy egyénileg tejesítsék az egynapos kihívást. A legjobbak persze profik: Csécsei Zoltán döbbenetes, 17 óra 54 perc 46 másodperces idei versenycsúcs a 216 kilométeres távon elképzelhetetlen egy hobbifutónak. Sebaj, nekünk nem is ez a célunk!

Tízfős csapatban az Ultrabalaton: utazás, futás, szurkolás, várakozás, virrasztás. Balatonfüredtől a gyönyörű fennsíkon át vezet az út a déli partig, ahol már inkább esti éjszakai és hajnali etapok várnak. Elcsigázva ülünk hajnalban a buszban, míg egy társunk valahol éppen fut, aztán váltunk és megyünk tovább. Nagyjából 10 kilométeres szakaszokat teljesít egyszerre egy futónk (valaki pedig biciklin kíséri), ami persze feltételez némi edzettséget, pláne, hogy igazi pihenésre utána sincs lehetőség. 

De buzdítani a másikat, várni a célban, nekivágni egy újabb etapnak is és letudni a vállalt futást nagyszerű érzés, igazi ön- és csapatépítés.

A Fehérvár Médiacentrumból idén Wéhli-Regős Dóra, L. Takács Krisztina, Kaiser Tamás, Somos Zoltán volt tagja a „Hajrá, Fehérvár!” nevű tízfős csapatnak, de korábbi kollégánk, a ma már az M5 csatornánál dolgozó Bukosza Zita is velünk futott.

22 óra 30 perc lett a csapatidő, tényleg nem rohantuk el, de soha nem is szól erről nekünk az Ultrabalaton. Tízen együtt ismét élveztük a közös szenvedést, a hangulatot és a (zömében) alvás nélkül töltött egy napot a tó körül. A tizenhétezer (!) résztvevő között sok fehérvári futott és fog futni jövőre is, mert a Balatont meg kell kerülni. 

Hiszen ott van!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek