2 évnél régebbi cikk

Fillérekbe kerül az új fehérvári diákbérlet a középiskolásoknak
·Közlekedésbuszbérlet·Utolsó frissítés: undefined
Fillérekbe kerül az új fehérvári diákbérlet a középiskolásoknak
·Közlekedésbuszbérlet·Utolsó frissítés: undefined

Az új tanulói bérletkonstrukció a középiskolásoknak jelképes összegért kínálná a buszbérletet - hangzott el hétfő este a vízivárosi lakossági fórumon. A javaslat célja, hogy a középiskolások tömegközlekedéssel járjanak iskolába.

Október 4-én a vízivárosi lakossági fórumra vártak a körzetben élőket. Horváth Miklósné, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy 2014 és 2019 között 1,356 milliárd forintot sikerült a Víziváros közterületeire költeni - írja a székesfehérvár.hu.

Fejlődik Víziváros

A tavalyi és az idei évben több mint 91 millió forintot fordítottak a városrész utcáira, járdáira és zöldterületeire. Ezen kívül közterületi szemeteseket, kerékpártárolókat, illetve padokat és asztalokat helyeztek ki.

Új fehérvári diákbérlet

A fórumon több kérdés foglalkozott a közlekedéssel. Szó volt többek között a parkolási problémákról és a járdán száguldozó biciklisekről. Az iskolai tanítási napok határozottan észrevehetőek a reggeli csúcsban, ami Vízivárost is érinti. Ezt enyhíthetné az a tanulói bérletkonstrukció, mely a középiskolásoknak jelképes összegért kínálná a buszbérletet. A város polgármestere kiemelte, hogy napokon belül nyilvánosságra hozzák a részleteket. 

„Szeretnénk, ha maximum egy vonaljegy ára vagy kevesebb legyen egy egész havi bérlet a diákoknak és szeretnénk egyéves próbát tenni. Az intézkedésnek akkor lesz értelme, ha nem autóval viszik majd a nagyobb diákokat a szülők reggel az iskolába, hanem önállóan, busszal közlekednek” - emelte ki Cser-Palkovics András polgármester.

Dohányboltból alkalmi kocsma

A Sarló utca 23-ból kifogásolta egy lakó, hogy a ház aljában működő dohánybolt késői nyitvatartása miatt néha szinte kocsma alakult ki a ház előtt. Mint mondta, voltak kint ugyan többször járőrök, de nem mindig intézkedtek. A városi rendőrkapitány kérte, hogy bátran jelentsék be, ha ilyet tapasztalnak, majd hozzátette, hogy a fehérvári „hasonló” dohányboltok környékén civilben járőröznek a rendőrök, és ezt rendszeresíteni is fogják a városban.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek