2 évnél régebbi cikk

Egy évre elhalasztják az építményadó emelését a fehérvári KKV-k számára
·GazdaságSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Egy évre elhalasztják az építményadó emelését a fehérvári KKV-k számára
·GazdaságSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Így támogatja az önkormányzat a vállalkozások talpra állását és a várhatóan jelentősen emelkedő minimálbér kigazdálkodását.

"Egyetértünk Vargha Tamás KKV szektort támogató javaslatával" - tette közzé pénteken Cser-Palkovics András polgármester pénteken Facebook-oldalán.

Az előzményekkel kapcsolatosan azt írja, még 2019-ben döntöttek arról, hogy a városi építményadót több lépcsőben emelik annak érdekében, hogy az egyre bővülő fehérvári gazdaság közösségi és környezeti terhelését ellensúlyozni tudják a városi költségvetésből megvalósítható fejlesztésekkel.

"Látni kell azonban, hogy az elmúlt másfél év rendkívüli kihívásokat intézett a városi gazdasági szereplőkhöz, különösen a kis- és középvállalkozásokhoz.

Ezért további egy évre elhalasztjuk az építményadó emelését a fehérvári KKV-k számára.

Egyrészt a KKV szektornak teljesen talpra kell állnia a válságból, vagyis a növekedés zavartalanságára van most szükségük, extra terhek nélkül, másrészt a várhatóan jelentősen emelkedő minimálbér kigazdálkodását így tudja támogatni a város önkormányzata" - áll az oldalon.

A polgármester ugyanakkor arra kéri Vargha Tamást, hogy lehetőségei szerint szerezzen további állami forrásokat néhány olyan, nagyobb fejlesztéshez, amelyeket más körülmények között a város saját erőből valósítana meg, így azonban most az állam segítségével kell ezeket megoldani, mint például utak, közműhálózatok felújítása.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek