2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: közel 12 milliárd forint EU-s pénz érkezik Fehérvárra 2027-ig
·Gazdaságfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Cser-Palkovics András: közel 12 milliárd forint EU-s pénz érkezik Fehérvárra 2027-ig
·Gazdaságfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

2021 és 2027 között több mint 11,7 milliárd forintot költhet Székesfehérvár klímavédelemre, a versenyképesség fejlesztésére valamint szociális, egészségügyi területre - jelentette be közösségi oldalán Cser-Palkovics András.

A polgármester a bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a következő, a 2021-27-es EU-s költségvetési ciklusban a Fejér megyei Integrált Településfejlesztési Program bő 23 milliárd forintból gazdálkodhat, ennek körülbelül felét, több mint 11,7 milliárd forintot Székesfehérvárra fordíthatnak.

"A három fő terület, melyre forrásokat kapunk a klímavédelem, a versenyképesség fejlesztése és a szociális, egészségügyi terület" - fejtette ki Cser-Palkovics András, aki posztjában kitért a Budai út felújítására is.

"Az utolsó simításokat végzi a kivitelező a Budai út első ütemének felújításán. Megújultak az út alatti közművek, az aszfaltréteg, a buszmegállók és a padkák is. A munkálatok befejezése egyben azt is jelenti, hogy hamarosan indulhat a “kis Budai” felújítása, tehát az egész projekt második üteme. Tudom, hogy jelentős nehézségeket okoz egy ennyire fontos közlekedési ütőér lezárása, forgalomkorlátozása, de fontos felújítás zajlik, kérem és köszönöm mindannyiuk türelmét a következő hónapokra" - olvasható a bejegyzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek