2 évnél régebbi cikk

11,5 milliárd forintból tovább korszerűsödik a Fejér Megyei Szent György Kórház
·Hírekegészségügy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
11,5 milliárd forintból tovább korszerűsödik a Fejér Megyei Szent György Kórház
·Hírekegészségügy·Utolsó frissítés: undefined

Három fontos területre fókuszál a Fejér Megyei Szent György Kórház új épülettömbje, ahol a pulmonológia, az onkológia és az infektológia kap helyet. A Modern Városok Programban 11,5 milliárd forintból épülhet meg az új kórházi tömb – erről beszélt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az új tömb 2023 év végére készülhet el. A projektindító sajtótájékoztatón Kásler Miklós arról beszélt, hogy a 6000 négyzetméteres, 3 szintes épületben modern körülmények közt helyezik majd el a 3 osztályt: a pulmonológiát, az onkológiát és az infektológiát. 

Az új épületkomplexumban egy-egy emeleten valósulhat meg a 3 betegségcsoport kezelése. 112 ággyal bővül az ellátás és az is fontos, hogy nagyon korszerű körülmények közt zajlik majd kezelés, 1-2 ágyas szobákban.

A miniszter azt is hozzátette, hogy a magyar egészségügy 6 nemzeti programra épül és azokra a betegségcsoportokra dolgozták ki, amiben „az emberek zöme meghal vagy megnyomorodik”.

Ebbe a betegségcsoportba tartozik az onkológia, kardiológia, keringési betegségek, mentálhigiénés problémák, mozgásszervi betegségek és infektológia. 

Kásler Miklós kiemelte, hogy az utóbbi években 500 milliárd forintból újult meg a vidéki ellátórendszer, most 750 milliárd forintból a központi régió fejlesztése zajlik.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új épülettömbje a Modern Városok Program részeként épülhet meg 11,5 milliárd forintból. 

Ahogyan arról korábban már beszámolt az fmc.hu a kórházban egy 1,6 milliárdos eszközfejlesztés is megvalósul.

Kapcsolódó
Indulhat a Szent György Kórház több milliárdos fejlesztése, megvan a kormánydöntés

Még az idén megkezdődhet a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése, melyhez a kormány 11,5 milliárd forint forrást biztosít - jelentette be közösségi oldalán Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy már az új műtőblokk 2014-es felavatásakor is megfogalmazták célként annak a megkezdett útnak a folytatását, hogy egy 21. századi kórházat hozzanak létre Fejér megye lakosságának.

A beruházás 2 év alatt valósul meg és nemcsak a 112 ágyas új belgyógyászati tömbre koncentrál majd, hiszen korábban 2 helyszínen is épültek parkolók, emellett a meglévő épületekben a légtechnikai berendezések is megújulnak, hogy mindig ideális legyen a hőmérséklet a gyógyuláshoz. 

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Bucsi László, a Szent György Kórház főigazgatója.

Simon Erika

A beruházás bontással és tereprendezéssel az elkövetkező hetekben kezdődhet. Bucsi László, a kórház főigazgatója arról is beszámolt, hogy a volt pulmonológia épületének bontása hamarosan kezdődik, ugyanis annak a helyén épül fel az új kórházi tömb.

Az épületet elbontják és itt kap helyett az új belgyógyászati épülettömb

Simon Erika

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek