2 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron és környékén a legjobb a koronavírus-helyzet Magyarországon
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Re-open EU
Székesfehérváron és környékén a legjobb a koronavírus-helyzet Magyarországon
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Már csak a Közép-Dunántúli régió megyéit jelölik sárga színnel az európai járványtérképen. A kontinens keleti részén a legrosszabb a helyzet.

A Közép-Dunántúl kivételével a piros jelzésű, vagyis a négyfokú skálán a második legrosszabbnak számító besorolást kapta Magyarország az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központtól (ECDC), írja a hvg.hu

A járványtérképen egyelőre még sárga színnel jelölt régiót három megye (Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom) alkotja, a központja pedig Székesfehérvár. 

Az ECDC a besorolást két adatsor alapján végzi el: a piros kódot azok a régiók kapják, ahol 100 ezer lakos közül legalább 200-nál, legfeljebb 499-nél mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elmúlt két hétben, vagy 75-199-nél, ha a tesztek több, mint 4 százaléka lett pozitív.

A lap megjegyzi, hogy az új fertőzöttek száma és a pozitív tesztarány alapján a szomszédaink közül Románia és Szlovénia egésze, valamint Szlovákia kétharmada és Horvátország magyar határhoz közeli része került a legrosszabb kategóriába.

Az Európai Unió tagországai közül a járványhelyzet most Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és Máltán mondható a legjobbnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek