2 évnél régebbi cikk

Jövő héttől bővítik a fehérvári oltópontot
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Jövő héttől bővítik a fehérvári oltópontot
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Jövő héttől a Szent György Kórház kibővíti az oltópont működését és kapacitását - jelentette be Cser-Palkovics András közösségi oldalán.

A polgármester posztjában kifejtette, hogy napról-napra egyre súlyosabb a járványhelyzet. Csak Fejér megyében 163 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt! Ez mindannyiunktól felelős gondolkodást, fokozott elővigyázatosságot követel, magunk és a környezetünkben élők egészségnek védelme érdekében. 

A fehérvári oltópontot bővítik

"Kedden egyeztettem továbbá az intézmények (bölcsődék, óvodák, szociális és kulturális intézmények) vezetőivel is. Az intézményi dolgozók átoltottsága igen magas, 80-90% közötti. Ezért azt a döntést hoztam, hogy EGYELŐRE NEM ÍROM ELŐ az intézmények dolgozói számára sem a koronavírus elleni védőoltás kötelező beadatását az alkalmazás feltételének. Remélem, hogy a járványadatok változása nem teszi majd szükségessé ennek a döntésnek a későbbi felülvizsgálatát. Ebben nagy segítséget jelentene az oltottsági adatok folyamatos emelkedése." - fejtette ki a polgármester, majd kitért arra is, hogy jövő héttől a Szent György Kórház kibővíti az oltópont működését és kapacitását. A város üdvözli a kórház döntését, hiszen a jelenlegi hely szűkös.

Kötelező maszkviselés

November 8-tól több a városi intézményekben az alábbi járványügyi óvintézkedéseket vezetik be.

  • bölcsődék, óvodák

Minden olyan személynek, aki nem az intézmény alkalmazottja, az épületbe való belépéskor kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés (szülő, külső szolgáltató stb.). Az intézményekben a közös használatú helyiségekben minden dolgozó számára kötelező a maszk viselése.

  • szociális intézmények

A szociális intézményekben az elmúlt héten több intézkedés is történt a maszkhasználatra, a látogatásra és a kijárásra vonatkozóan. Ezeket fenntartják a következő időszakban is.

  • kulturális intézmények

További egyeztetések zajlanak az intézményeink vezetőivel, ami azonban már érvényben lévő intézkedés: a Szent István Király Múzeum valamennyi kiállítóhelyén kötelező a maszkhasználat. 

  • polgármesteri hivatal

A Városháza épületeiben már hétfő óta kötelező a maszkviselés a külső látogatóknak, november 8-tól pedig a Polgármesteri Hivatal dolgozói számára is kötelező lesz maszkot viselni a közösségi helyiségekben.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek